Tgrt Haber
03 Haziran 2022 11:00 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 11:12

Gaziantep’te yüzüne tekme atılan Suriyeli kadının oğlu konuştu: Türkiye bize sahip çıktı

Sosyal medyada yayılan ve vicdanları yaralayan 70 yaşındaki zihinsel engelli Suriyeli kadına atılan tekme Türkiye’nin gündemine oturdu. Tedavisi tamamlanan yaşlı kadın Leyla Daas Hacco hastaneden taburcu olurken oğlu açıklamalarda bulundu.  Validen belediye başkanına tüm yetkililerin annesini ziyaret ettiğini söyleyen yaşlı kadının oğlu Hacco, “Türk halkı bize çok destek oldu. Kendimizi hiç yalnız hissetmedik” dedi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
gaziantep,tekme,Leyla Daas Hacco

Gaziantep’te zihinsel engelli 70 yaşındaki Suriyeli Leyla Daas Hacco’ya atılan tekme Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Bankta oturan kadına saldıran ve suratına tekme atan saldırgan Şakir Çakır tutuklanırken yaşlı kadını validen belediye başkanına birçok yetkili ziyaret etti.

OĞLUNUN ÖLMESİYLE BİRLİKTE RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Sosyal medyada gündem olan görüntüler sonrası yaşlı kadın hastaneye kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan 70 yaşındaki Leyla Daas Hacco hastaneden taburcu edilirken oğlu Yeni Şafak gazetesine açıklamalarda bulundu. 10 yıl önce kardeşinin ölmesiyle birlikte annesinin ruh sağlığının bozulduğunu ve 2 yıl önce de demans teşhisi konulduğunu anlatan Mahmud Hacco, olayı komşularından öğrendiklerini söyledi.

Gaziantep’te yüzüne tekme atılan Suriyeli kadının oğlu konuştu: Türkiye bize sahip çıktı

“ACI ÇEKTİĞİNİ GÖRDÜ, SEBEBİNİ ANLAYAMADI”

Hacco, “Annem bir şey hatırlamadığı için acı çektiğini görmüş, sebebini anlamamıştık” dedi. Yaşlı kadının bazen dışarı yürüyüşe çıktığını, olay günü de evlerinin yakınındaki parka gittiğini söyledi.

“TÜRK HALKI BİZE DESTEK OLDU”

Hacco, “Onu çocuk kaçırmakla suçlayıp üstüne yürüdüklerinde Türkçe bilmediği için Arapça cevap vermiş. Acı bir tecrübe yaşadık. Annemin yüzüne tekme atıldığını daha sonra öğrendik. Polis geldi ve annemi hastaneye götürdüler. Şimdi annemin durumu iyi, eve getirdik. Validen belediye başkanına, tüm üst düzey yetkililer annemi ziyaret etti. Türk halkı bize çok destek oldu. Kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Gaziantep Valisi Davut Gül olayı yakından takip edeceklerini, saldırıyı gerçekleştiren şahsın cezasını çekeceğini söyledi. Süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullandı

Gaziantep’te yüzüne tekme atılan Suriyeli kadının oğlu konuştu: Türkiye bize sahip çıktı

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Müslüm 5 Haziran 2022 06:02

Düşünsene o tekmeyi senin annene atıyor kıyamet kopardı ama bun hepimizin annesi tüm annelere sahip çıkalım

Vanli 4 Haziran 2022 19:25

O tekmenin sahibi tüm Türkiye'nin gözü önünde yüzüne aynı şekilde tekme yetmezse kimse adaletten bahetmesin o tekme İslam'ın pecesine annelerimize atıldı kimsa yok çocuk kaciranlara benziyordu yalanına siginmasin emniyet bile öyle bir ihbar almadıklarını soylemisti

Ayhan 3 Haziran 2022 22:55

Ön yargıyı bahane ederek yaşlı garip bir kadına şiddet uygulayan insan olamaz gerekli en üst cezayı almalı örnek olmalı

Bir yaşlı kadının yüzüne tekme atabilen bir yaratık hala var demekki nesli tükenmemiş 3 Haziran 2022 17:25

Bir yaşlı kadının yüzüne tekme atabilen bir yaratık hala var mı acaba nesli tükenmedimi

Seyfettin ozdemir 3 Haziran 2022 12:32

Bizim Türk milleti her zaman yardımsever milletir mazluma sahip çıkar Allah in izniyle

Muhammet 3 Haziran 2022 12:25

Eğer o saldırganı içeri atmadiysaniz gerekeni yabmadiysaniz tüh olsun yazıklar olsun size

Sonraki Haber Yükleniyor...