Tgrt Haber
06 Ekim 2019 00:45

Fırat'ın doğusu neresi? Fırat'ın doğusuna operasyon başladı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılması an meselesi olan Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hakkında "belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır" diyerek operasyonun sinyalini verdi. Peki Türkiye, Fırat'ın doğusuna operasyon yapacak mı? Fırat'ın doğusuna operasyon başladı mı? Fırat'ın doğusu olarak adlandırılan bölge neresi? Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonu nereye yapacak? Fırat'ın doğusu neresi? TSK, Fırat'ın doğusunda hangi unsurlarla karşılaşacak? Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonun amacı ne? sorularının cevaplarını araştırdık.

Fırat'ın doğusu neresi? Fırat'ın doğusuna operasyon başladı mı?
fıratın doğusu,,fıratın doğusuna operasyon,,fıratın doğusu neresi,,güvenli bölge,,türkiye,,suriye,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda gündemdeki konularla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan terör örgütü unsurlarının temizlenmesi için Fırat'ın doğusuna yönelik yapılması planlanan operasyonla ilgilİ şunları söyledi:

'FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON AN MESELESİ'
"Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz.

FIRAT'IN DOĞUSU NERESİ?
Fırat Nehri'nin Suriye topraklarına girdiği Karkamış'tan Irak sınırına bitişik Cizre'ye kadarki hattın güneyinde kalan bölge Fırat'ın doğusu olarak adlandırılıyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG unsurları bu bölgede yuvalanmış bulunuyor. Teröristlerin Suriye topraklarına yuvalandığı Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonla bölge teröristlerden arındırılacak ve Türkiye'ye dönük Suriye kaynaklı terör tehdidi ortadan kaldırılacak. 

Fırat'ın doğusu neresi? Fırat'ın doğusuna operasyon başladı mı?

GÜVENLİ BÖLGE PLANI
Türkiye'nin oluşturmak istediği 35 kilometre derinlikteki 'güvenli bölge' planıyla tbölgedeki terör tehdidi ortadan kalırılacak buralara göçmen Suriyeliler yerleştirilecek.


Fırat'ın doğusu neresi? Fırat'ın doğusuna operasyon başladı mı?

FIRAT'IN DOĞUSUNA YAPILACAK OPERASYONUN AMACI NE?
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile terörden arındırılan Fırat'ın batısına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili, "Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır." dedi.

 

TERÖRÜ ABD BESLİYOR
Yapılması an meselesi olan Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonda TSK'nın karşılaşacağı terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ABD silah ve mühimmat desteği sağlıyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...