Tgrt Haber
15 Kasım 2021 11:06

FETÖ’nün ‘La Casa De Papel’ taktiği: Rumuzlar ele verdi

Emniyet, FETÖ’nün devlet içinde yuvalanmış kripto gruplarından birini daha gün yüzüne çıkardı. Grup üyelerinin deşifre olmamak için La Casa De Papel dizisinden esinlenerek dünya başkentlerinin isimlerini rumuz olarak kullandığı ortaya çıktı.

FETÖ’nün ‘La Casa De Papel’ taktiği: Rumuzlar ele verdi
bylock,la casa de papael,fetö

Ankara Başsavcılığı, Dışişleri’nde aktif görevde olan A.U.’yu takibe aldı. “Pazarlamacılar” adıyla ByLock’ta grup kuran 54 kişiye ulaşıldı. Bu kişilerin rumuz olarak “La Casa de Papel” dizisindeki karakterler gibi “ülke başkentlerini” tercih ettikleri ve müsteşar ve ataşe olarak Türkiye’nin dış temsilciliklerinde görevli oldukları ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre; FETÖ’nün Dışişleri Bakanlığında yuvalanmış üst düzey 53 mensubu ile 1 mahrem imam deşifre edildi. FETÖ’cülerin gizlenmek için izlenme rekorları kıran La Casa De Papel dizisinden esinlenerek kendilerine ülke başkentlerinin isimlerini verdikleri ortaya çıktı.

Ankara Emniyeti, Dışişleri Bakanlığında yuvalanan FETÖ'nün kripto yapılanmalarından birini daha deşifre ederek çökertti.  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Bylock Çalışma Grubu yaptığı analiz sonucu, bir kullanıcının Dışişleri Bakanlığında aktif görevde olduğunu tespit etti.

FETÖ’nün ‘La Casa De Papel’ taktiği: Rumuzlar ele verdi

LA CASA DE PAPEL'İ TAKLİT ETMİŞLER

Ekipler çalışmayı genişletince ortaya hayret verici bir tablo çıktı. Şüphelinin, 54 kişinin bulunduğu “Pazarlamacılar” isimli Bylock grubuna üye olduğu belirlendi. Gruptaki diğer şüphelilerin kimliklerinin deşifre edilmesi için ekipler tek tek inceleme başlattı. Çıkan sonuçta ise FETÖ şüphelilerinin deşifre olmamak için farklı bir yol izlediği belirlendi. Grup üyelerinin, tıpkı ünlü düzi La Casa De Papel’deki karakterler gibi rumuzlarını ülkelerin başkentlerinden tercih ettiği görüldü.

Çalışma sonucu ‘Pazarlamacılar’ grubundaki şüpheliler deşifre edildi. Ortaya çıkarılan ByLock kullanıcıları arasında "Daimi temsilcilik müsteşarı", "ataşe", "başkatip" ve "katip" gibi meslek grubundan isimler yer aldı.

Ankara merkezli operasyonlarda yakalanan ByLock kullanıcıları hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...