Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 12:53

FETÖ’cü İnandı'nın gözaltı süresi uzatıldı

FETÖ’nün Orta Asya genel sorumlusu olan Orhan İnandı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başarılı operasyonuyla yakalanıp güvenlik güçlerine teslim edilmişti. İfade işlemleri devam eden FETÖ’cü İnandı'nın gözaltı süresi uzatıldı.

FETÖ’cü İnandı'nın gözaltı süresi uzatıldı
orhan inandı,FETÖ

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Orta Asya genel sorumlusu olan Orhan İnandı'nın yakalanmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Türk adaletine teslim edilen İnandı'nın gözaltı süresi uzatıldı..

FETÖ'NÜN ORTA ASYA SORUMLUSU

İnandı 2017 yılına kadar FETÖ’nün Kırgızistan sorumlusu olarak görev yaptı. Bu tarihten sonra da FETÖ elebaşı Gülen’in talimatıyla Kırgızistan'ın yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan’ı içine alan bölgenin genel sorumlusu oldu. Orhan İnandı, FETÖ elebaşı Gülen'i Pensilvanya'da zaman zaman ziyaret ediyordu. Son ziyareti de geçtiğimiz mart ayında gerçekleşti.

ÜST DÜZEY FETÖ'CÜLERE PASAPORT AYARLADI

Bylock kullanıcısı olduğunu belirlenen İnandı, Türkiye’den kaçan örgüt üyelerinin Kırgızistan'da barınmasını sağladı. İnandı'nın 25 üst düzey FETÖ mensubuna yasadışı yollardan Kırgızistan pasaportu temin ettiği de ortaya çıktı.

GÖZALTI SÜRESİ UZADI

Orhan İnandı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başarılı bir operasyonuyla yakalanıp güvenlik güçlerine teslim edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Terörle Mücadele Şubesinde sorgusu süren inandı için ek gözaltı talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de İnandı'nın gözaltı süresinin uzatılmasına karar verdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...