Tgrt Haber
22 Mart 2022 13:37 - Güncelleme : 22 Mart 2022 17:13

Fethullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen’e hapis cezası

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, Selahaddin Gülen'i 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Selahattin Gülen, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu.
Selahattin Gülen, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında, MİT tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirilen ve 4 Haziran 2021 yılın tutuklanan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in cezası belli oldu.

FETÖ ELEBAŞININ VELİAHDINI İFŞA ETMİŞTİ

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Selahaddin Gülen ile avukatı salonda hazır bulundu. Savcılık ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten Gülen, örgüt ve örgüt elebaşı hakkında detaylı bilgiler vermişti. FETÖ elebaşının veliahtını da deşifre eden Gülen, bu ismin Mustafa Özcan olduğunu itiraf etmişti.

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Son sözü sorulan Gülen, duruşmada yeniden örgüte dair tüm bildiklerini anlattığını söyledi ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme, Gülen hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 12 hapis cezasına hükmetti. Mahkeme bu kararında etkin pişmanlık hükümlerini uygulayarak cezayı 3 yıl 4 aya indirdi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...