Tgrt Haber
16 Mart 2024 16:36 - Güncelleme : 16 Mart 2024 17:02

Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Kayıp işçilerin pikabı bulundu

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin göçük altında kaldığı faciada işçileri arama çalışmaları sürerken, yürütülen çalışmalar sonucu işçilerin kullandığı pikaba ulaşıldı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber

Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında 32 gün önce meydana gelen toprak kayması sonrası 9 işçinin bulunması için çalışmalar sürdürülürken toprak altında kalan pikaba ulaşıldı.

Maden sahasında toprak kaldırma çalışması sürdürülürken bugün toprak altında kalan pikaba ulaşıldı. Pikapta herhangi bir işçinin olup olmadığı konusunda açıklama yapılmadı.

AFAD ve ilgili ekipler pikabın bulunduğu alanda çalışmaları hızlandırdı.

Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! - 1. Resim

MÜHENDİSLER ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, idari pozisyondaki 2 mühendis tutuklandı. İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Bu kapsamda maden ocağını işleten şirkette idareci pozisyonunda çalışan mühendis İ.T. ve K.M.A. ifade işlemleri için adliyeye sevk edildi.

KANADALI YÖNETİCİ DE TUTUKLANMIŞTI

Savcılık sorgusu sonrası nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen İ.T. ve K.MA. tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelan anına ait yeni görüntü ortaya çıktı. Görüntülerde toprağın tepeden yarılarak çığ gibi düştüğü anlar yer aldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...