Tgrt Haber
08 Kasım 2014 06:26

Erdoğan'ı tehdit etti 1 yıl hapis cezası yedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tehditle 2 milyon isteyen kişiye hapis cezası verildi.

Erdoğan'ı tehdit etti 1 yıl hapis cezası yedi
AK PARTİ, Mahkeme, avukat, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, İç Politika Haberleri,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde mektup yollayarak hakarette bulunduğu, ölümle ve AK Parti Genel Merkezi ile Başbakanlık binasını bombalamakla tehdit ederek, Erdoğan'dan 2 milyon lira istediği iddiasıyla yargılanan Hayati Asiltürk, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde mektup yollayarak hakarette bulunduğu ve yağmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla Asiltürk aleyhine açılan dava sonuçlandı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Asiltürk'ün avukatı Özge Pınar Çölaşan katıldı.

Duruşmada, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden istenen Sağlık Kurulu Raporu'nun geldiği ve sanığın ruh sağlığının yerinde olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, esas hakkında mütalaasında sanığın "Yağmaya teşebbüs" suçundan, unsurları oluşturmadığından beraatini, kamu görevlisine görevinden dolayı "hakaret" suçundan ise cezalandırılmasını talep etti.

Avukat Çölaşan, hakaretten kaynaklı ceza verilmesi halinde Anayasa'nın Düşünce ve Kanaat Hürriyeti ile Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti maddelerinin ihlal edileceğini savundu.

Çölaşan, "işsiz olduğu için mağdur olan ve mektuptan dolayı pişmanlık duyan" Asiltürk'ün, beraatini istedi.

Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş, Asiltürk'ün "Yağmaya teşebbüs" suçundan beraatine karar verildiğini, "hakaret" suçundan ise 1 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Özbaş, sanığın daha önceden kasıtlı bir suçtan mahkumiyetinin olmaması, yargılama süresince gösterdiği tutum ve davranışlardan dolayı cezalarının ertelendiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...