Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 11:22

Emekli Korgeneral Pekin: NATO'daki kayıp FETÖ'cüler yeni darbe için hazırlanıyor

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında, NATO bünyesinde görev yapan ve darbe girişimi içinde aktif olarak görev yaptığı bilinen 200 FETÖ’cü askerle yeni darbe için hazırlık yapıldığını söyledi. emekli general ismail hakkı pekin'den çarpıcı iddia NATO'DAKİ KAYIP FETÖCÜLERLE YENİ DARBE HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Emekli Korgeneral Pekin: NATO'daki kayıp FETÖ'cüler yeni darbe için hazırlanıyor
ABD,FETÖ,NATO,türk askeri,ismail hakkı pekin,darbe,15 temmuz

15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin bağımsızlığını, milletin egemenliğini hedef alan ve Türki milletinin şanlı direnişinin karşısında duvara çarpan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına katılan emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, NATO bünyesinde görev yapan ve darbe girişimi içinde aktif olarak görev yaptığı bilinen FETÖ’cü askerlerin nerede olduğunu ve neden Türkiye’ye verilmediğini değerlendirdi.

NATO’DA GÖREVLİ TÜRK ASKERLER NEREDE?

ABD’nin bu insanları sonuna kadar kullanmanın hesabını yaptığını belirten Pekin, “ABD, genelde bu tip faaliyetlerde kullanacağı adamları geri vermez, bunları kullanacak. Bir daha böyle bir şey yapacaksa ‘biz Amerika’yla çalıştık ona rağmen bizi geri verdiler’ imajını yaratmak istemiyorlar” dedi.

Emekli Korgeneral Pekin: NATO'daki kayıp FETÖ'cüler yeni darbe için hazırlanıyor

'YENİ DARBE PLANI İÇİN HAZIRLANIYORLAR'

ABD’nin daha önce Irak’ın kuzeyinde 1991’deki olaylardan sonra 5 bin kişilik bir grubu alıp eğittiğini hatırlatan ve NATO’da görevli olan Türk askerleriyle ilgili Pekin, “Amerika’da ya da Avrupa’da yeni planlamalar da yapılıyor. Büyük ihtimalle bu grup da yeni planlamalar için kullanılıyor. Bu planlamalarda NATO’da çalışan ve fiilen darbenin içinde olduğu için Türkiye’ye gelmeyen bu ülkelere sığınan subay, general, amiral ve albaylar var. Bunları vermemesinin nedeni müteakip dönemde kullanmak içindir” dedi. Batı’nın ve ABD’nin yeni başlayan bir planları olduğunu ve yeni planların hiç bitmediğini belirten Pekin, “Sonuna kadar bu işi yapacaklar çünkü akıllarına koydukları bir ‘yeni dünya düzeni’ var. Bu yeni düzende ABD ve Batı’nın, hem Rusya’ya hem de Çin’e kontrollü bir pazara açılma ham maddeye açılma gibi bir hesabı var. O hesap kapsamında bunları kullanacaklar” diye konuştu. 

‘İKTİDAR GİDERSE FETÖ’CÜLER HAPİSTEN ÇIKAR’

Batı’nın ve ABD’nin Afrika’da Türkiye’yi hedef aldığını söyleyen Pekin, “Türkiye’nin Afrika’dan ayağı kesilmeye çalışılıyor. Sebebi; o bölgede Müslümanların FETÖ benzeri olaylarla bir şekilde ABD menfaatleri doğrultusunda yönlendirilmesi gerekiyor. Orta Asya’da da aynı şeyler var. Rusya içerisinde çok sayıda Müslüman-Türk Cumhuriyetleri var. Çin’de de Uygurlar var. Bütün buralarda bunlar daha sonra kullanılmak üzere hazır bekletiliyor ve kullanılacak” dedi.

Türkiye’deki iktidarı ele geçirme ya da Türkiye’nin iç siyasetini düzenleme hevesiyle bu planların Türkiye’de de kullanılacağını belirten Pekin, şöyle konuştu: “Yarın bakarsınız iktidar değişikliği olur, yeni gelen hükümet-iktidar insanları hapisten çıkartır, yeniden yargılamaya başlar. Yeni hükümet bütün yapılanları özgürlük, demokrasi, insan hakları adı altında yeniden sorgulamaya başlar ve bunlar yavaş yavaş gelir tekrar belli yerleri işgal ederler, belli yerlerde bulunurlar. Bu olmayacak bir şey değil.”

‘ABD, TÜRKİYE’YE MUHTAÇ OLURSA FETÖ’CÜLERİ VERİR’

Türkiye'deki birçok örgütün, cemaatin, tarikatın içerisinde de FETÖ gibi örgütlerin adamlarının olduğunu belirten Pekin sözlerine şöyle devam etti:

"Amerika’nın hesabı bu. ABD ve Batı’nın hesabı, bu adamları daha sonra da kullanmaktır. Çünkü bu adamların başka sarılacak yerleri yok. Bunlar aynı kamikaze gibi tek sarılacakları yer Batı ve ABD’dir. Bunların bir yerde iş tutmaları falan mümkün olmadığı için bu konu ABD’nin elinde önemli bir koz. Ancak ABD gelecekte Türkiye’ye muhtaç olduğu zaman hepsini teker teker Türkiye’ye verecektir. Yeter ki biz içeride güçlü olalım, birbirimize dayanalım ve içerideki birlik ve düzeni bozmayalım. Bütün sorunumuz bu bana göre."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...