Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 13:16

Ekspres YHT ile Ankara-İstanbul arası 25 dakika kısalacak

Ankara-İstanbul hattında "Ekspres YHT" seferleri 10 Temmuz’da başlayacak. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sadece Eskişehir’de duracak ekspres trenin yolculuğu 25 dakika daha kısaltacağını söyledi. Karaismailoğlu Doğu Ekspresi ile ilgili de sevindirici bir haber verdi.

Ekspres YHT ile Ankara-İstanbul arası 25 dakika kısalacak
YHT,istanbul ankara YHT,ekspres tren

Kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından Yüksek Hızlı Tren’de ekspres seferlerin başlaması için hazırlıklar tamamlandı. Ankara İstanbul arasındaki sefer sayıları 10'dan 14'e yükseltildi. Ekspres seferler konularak zamandan 25 dakika tasarruf edilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Ankara-İstanbul hattında saat 06.00'da hareket edecek ilk YHT'nin 'ekspres' olacağını açıkladı.

Trenin sadece Eskişehir ve İstanbul-Pendik'te duracağını kaydeden Bakan Adil Karaismailoğlu yolculuğun 25 dakika kısalacağını dile getirdi. Hali hazırda 4 saat 15 dakikalık yolculuk böylelikle 3 saat 50 dakikaya düşecek. Yüksek hızlı trenlerdeki yüzde 50 kapasite sınırlaması da 21 Haziran’daki kabine toplantısında kaldırılmıştı.

SEFER SAYILARI ARTTIRILDI

Bakan Karaismailoğlu, sadece İstanbul Ankara seferlerinin değil, Konya-İstanbul, Konya-Ankara, Ankara-Eskişehir hatlarındaki seferlerin artırıldığını duyurdu.Vatandaşın Kurban Bayramı’nda gidiş dönüş biletlerini rahatça alabilmesi için tüm parkurlardaki bilet alım sürelerinin 31 Temmuz’a uzatıldığını söyledi.

Adil Karaismailoğlu, 2020 Mart’ından bu yana salgın nedeniyle kapalı olan ana hat trenleriyle ilgili de açıklama yaptı. 12 Temmuz'dan sonra Doğu Ekspresi başta olmak üzere 12 tren hattının çalışmaya başlayacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...