Tgrt Haber
22 Haziran 2022 11:35 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 12:14

Diyarbakır'da dev narko terör operasyonu! Yüzlerce personel katıldı

Dün Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonunun düzenlendiği Diyarbakır'da, PKK'nın finans kaynaklarını kurutmak amacıyla bugün bir narko terör operasyonu daha gerçekleştirildi. 'Eren Abluka-18 Diyarbakır Şehit Jandarma Çavuş Murat Doğan' adlı operasyonda büyük miktarda uyuşturucu madde ve yaşam malzemesi ele geçirilirken, 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
Diyarbakır'da dev narko terör operasyonu! Yüzlerce personel katıldı
uyuşturucu,narkotikDiyarbakır,operasyon,PKK

Diyarbakır'da PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak, finans kaynaklarından yoksun bırakmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla 'Eren Abluka-18 Diyarbakır Şehit Jandarma Çavuş Murat Doğan' adı verilen narko terör operasyonu başlatıldı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca başlatılan operasyonda; Jandarma Komando Özel Operasyon, Jandarma Özel Harekat ekiplerinden oluşan 950 personel görev alıyor.

Söz konusu operasyonda 975 gram toz esrar, 1 milyon 750 bin 991 kök kenevir bitkisi, 4650 metre sulama hortumu, bir adet su motoru, bir adet dalgı pompanın yanı sıra; EYP yapımında kullanılan 3 kilo kimyasal madde, bir adet ateşleme anahtarı, 2 adet elektrikli fünye ile çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi geçirildi. Operasyonda ayrıca 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OPERASYONUNDAN SERGİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar çerçevesinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığının desteğiyle, ülke çapında olduğu gibi Diyarbakır’da da özellikle gençlerin hayatını tehdit eden metamfetamin maddesinin kullanımı ve satışının engellenmesine yönelik yapılan planlı operasyonlar çerçevesinde Diyarbakır merkezli 11 ilde başlatılan 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda ele geçirilen ürünler Diyarbakır Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğünde sergilendi.

Diyarbakır'da dev narko terör operasyonu! Yüzlerce personel katıldı

DEV MİKTARDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Soruşturma ve operasyon dahilinde Diyarbakır ve diğer illerde yapılan çalışmalarda; 245 kilo 924,75 gram esrar maddesi ve türevleri, 10 kilo 467 gram metamfetamin maddesi, 36,19 gram kokain maddesi, 97 adet uyuşturucu hap, 5,30 gram eroin maddesi, adet kalaşnikof harp tüfeği, 16 adet tabanca, 6 adet yivsiz av tüfeği, 6 adet hassas terazi, yüklü miktarda suç geliri olduğu değerlendirilen para, terör örgütleri propagandası içerir örgütsel doküman ve bez paçavraları ele geçirildi.

Diyarbakır'da dev narko terör operasyonu! Yüzlerce personel katıldı

Operasyon süresince 234 şüpheli gözaltına alınmış, 400 şahsa yönelik yapılan risk analizi çalışması sonucunda 2 şüphelinin TCK-188, 2 şüphelinin TCK-191 ve 1 şüphelinin de “mala zarar verme” suçlarından arandığının tespit edildiği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...