Tgrt Haber

Dışişleri'nden İsrail-Filistin gerilimi sonrası sükunet çağrısı: Sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 18:50 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 19:06
Dışişleri'nden İsrail-Filistin gerilimi sonrası sükunet çağrısı: Sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz
Gazze,İsrail,saldırı,Dışişleri,bakanlık,kınama

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam'ın İsrail'e başlattığı operasyon sonrası iki ülke arasındaki gerilim tırmandı. Gazze'den İsrail'e çok sayıda roketli saldırı gerçekleşirken masum siviller ise hedef alındı. AK Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki tarafa da fevri adımlardan uzak durmaları gerektiği yönünde çağrıda bulunurken Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. 

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in güney bölgelerine "Aksa Tufanı" operasyonu başlattı. İsrail hükümeti yaşananların ardından savaş ilan ederken ağır bombardımana uğrayan Gazze'den dumanlar yükseldi. 

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın her türlü işgalinin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm taraflara, gerilimi daha da tırmandıracak hamlelerden uzak durmaya çalışacağız" dedi. 

DIŞİŞLERİ'NDE KINAMA! 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yaşananların ardından açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz" denildi. 

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1710681039872446648

Dışişleri'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Söz konusu gelişmelerin daha fazla tırmanmadan ve daha geniş bir alana yayılmadan kontrol altına alınabilmesini teminen, Türkiye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya daima hazırız. Bu doğrultuda, ilgili taraflarla temaslarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz.

Bu üzücü gelişmeler, iki devletli çözüm vizyonunun önemini bir kez daha göstermektedir. Tarafları, güç kullanmaktan vazgeçerek, bu vizyon doğrultusunda, daha fazla gecikmeksizin kalıcı çözüm için çalışmaya davet ediyoruz." 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...