Tgrt Haber
08 Mart 2024 15:24 - Güncelleme : 12 Mart 2024 10:16
✓ DOĞRULUK KONTROLÜ

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Polis Suriyeliye ceza yazmadı' haberlerine açıklama

Sosyal medyada tartışma oluşturan polisin Suriyeli bir kişiye trafik cezası yazmayarak Türk vatandaşına ceza yazdığıyla ilgili iddiaya Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yanıt geldi.

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Polis Suriyeliye ceza yazmadı' haberlerine açıklama

Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden polislerin Suriyelilere ceza yazmadığını söyleyen bir vatandaşın iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Yeni Çağ gazetesi haberinde "Bir Türk vatandaşı kendisine trafik cezası yazılınca, biraz önce plakasız ve evraksız olan Suriyelilere ceza yazılmadığını ifade ederek aracının camlarını taşla parçalayarak kullanılamaz hale getirdi. O anlar an be an kayıt altına alındı. Videoyu izleyenler “Sen nasıl Türk polisisin” yorumunda bulundu." şeklinde duyurmuştu.

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi habere ilişkin açıklamayı böyle duyurdu:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Polis Suriyeliye ceza yazmadı, bir Türk vatandaşına ceza yazdı" iddiası doğru değildir.

Güncelmiş gibi servis edilen görüntülerin, 2 Nisan 2022 tarihinde Ankara'da kaydedildiği tespit edilmiştir. Araç sahibine abartı egzoz sebebiyle trafik cezası uygulanmıştır.

Ayrıca, "plakasız araç kullanan sığınmacılara ceza uygulanmadığı" yönündeki iddialar da asılsızdır.

Kamuoyunu provoke etmek amacıyla yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."

Kaynak: tgrthaber.com

Doğruluk Kontrolü

Yanlış
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...