Tgrt Haber
25 Ağustos 2017 15:18

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davası devam ediyor

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında 8 saattir esasa ilişkin savunma yapan ve savunmasının bir gün daha sürmesi beklenen helikopterde vurularak yaralanan eski SAT Yüzbaşı Haldun Gülmez, kendisini vuran polisten şikayetçi oldu.

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davası devam ediyor
cumhurbaşkanına suikast girişimi davası,15 temmuz darbe girişimi,dava,muğla,polisten şikayet oldu,bylock

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında san savunmasını yapmak için dün saat 15.00’te kürsüye gelen eski SAT Yüzbaşı Haldun Gülmez, 8 saattir savunma yapıyor. Savunmasını 15 madde üzerinde yapacağını açıklayan ve telefonundan ByLock çıkan Gülmez, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında helikopterde yaralanmış ve yaralı olarak gittikleri Çiğli’de hastaneye kaldırılmıştı. Gülmez yakalandığında üzerinde terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in duası olduğu ileri sürülen F.G. yazılı bur dua çıkmıştı. 

Sanık Haldun Gülmez yaptığı savunmada, “Elinde silah olan ateş açan adam benim için teröristtir. Bana ateş açmam emredildi. Ben de helikopterden ateş açtım” dedi. 

Helikopterdeyken açılan ateş sonrası yaralanan Gülmez, önce Bodrum Imsık Havalimanı, ardından İzmir Çiğli’ye gittiklerini söylerken, “Beni ölüme terk ettiler. Ben hastaneye gidene kadar kelime-i şehadet getirdim” dedi.

Kendisini vuran polisten şikayetçi oldu

Sanık Haldun Gülmez, uzun süren savunması esnasında kendisini vuran polisin de bulunmasını istedi. Gülmez, “Beni vuran polisin tespit edilmesini istiyorum. Şikayetçiyim kendisinden. Bana nedenini anlatırsa şikayetimi geri çekebilirim” diye konuştu.

“Köydeki Fatma teyze darbeyi öğrenmişti”

Duruşmaya katılan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, sanık Haldun Gülmez’in 15 Temmuz’u 16 Temmuz’u bağlayan gece sabaha karşı saat 05.00 olmasına rağmen neler olup bittiğini anlayamadığı şeklindeki savunması sonrası, “Saat 05.10 olmuş. Hala darbe girişiminden haberin yok mu? Bravo sana. O saatte köydeki Fatma teyzenin darbe girişiminden haberi vardı. Senin nasıl olmaz” dedi.

Sanık Haldun Gülmez, öğle arasının ardından savunmasını yapmaya tekrar devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...