Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'a gitti

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
29 Mart 2022 12:45 - Güncelleme : 29 Mart 2022 12:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin yapıldığı Dolmabahçe'de heyetlere seslendi. Ardından da resmi ziyarette bulunmak üzere Özbekistan’a hareket etti. Bu ziyarette Özbekistan ile ikili ilişkililer ele alınacak, bundan sonraki atılacak adımlar belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük bir ziyaret için bugün Özbekistan’a gitti. Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya gelecek.

ÖZBEKİSTAN İLE İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Görüşmede, mevcut ilişkilerin güçlendirilmesi ve yeni iş birliği alanlarının belirlenmesine ilişkin atılacak adımlar değerlendirilecek. Bunun yanı sıra, ticaret hacmi ve yatırımların en üst seviyeye çıkarılması konusu masaya yatırılacak. Türkiye, geçtiğimiz yıl Özbekistan’da en çok şirket kuran ülke olurken, ocak ayı itibarıyla ülkedeki Türk şirketlerinin sayısı 2 bin 123’e ulaştı. Ayrıca, Türkiye-Özbekistan ticaret hacmi de 3 milyar 64 milyon doları buldu. Görüşmede ayrıca, yakın bir zamanda Taşkent’te yapılması planlanan Özbekistan-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısıyla ilgili de değerlendirmede bulunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Taşkent ziyaretinin ardından önümüzdeki dönemde Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in de Türkiye’ye gelmesinin planlandığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan ziyaretinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.

DOĞU AKDENİZ’DE İŞ BİRLİĞİ FIRSATI

Öte yandan İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog’un Türkiye ziyareti ile iki ülke arasında 14 yıl sonra devlet başkanı düzeyinde gerçekleşen buluşmanın ardından Ankara ve Tel Aviv hattında temaslar önümüzdeki günler devam edecek.

ÇAVUŞOĞLU, İSRAİL VE FİLİSTİN’E GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, 3 Nisan’da İsrail’i ziyaret ederek mevkidaşı Yair Lapid ile bir araya gelecek. İki ülke arasında büyükelçi atanma sürecinin değerlendirmesinin beklendiği ziyarette, Doğu Akdeniz’deki iş birliği fırsatları, ikili ticari ve bölgesel meseleler masada olacak. Filistin meselesinin de gündeme geleceği toplantıda Çavuşoğlu, Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetlerini iletecek. Çavuşoğlu’nun ziyaretinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de İsrail’i ziyaret edecek. Çavuşoğlu, İsrail ziyaretinin ardından Filistin’e geçerek mevkidaşı Riad Malki ile görüşecek. Çavuşoğlu, Türkiye’nin İsrail’le normalleşmesinin Filistin pahasına olmayacağını muhatabına ifade edecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...