Tgrt Haber
04 Aralık 2016 17:03

Erdoğan: Kendi oyunumuzu oynayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ekonomik yönden saldırı yapıldığını söyledi. Erdoğan, bununla mücadele için Asya'nın üç büyük ülkesiyle anlaşmanın yakın olduğunu ifade etti.

Erdoğan: Kendi oyunumuzu oynayacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya, Çin, İran

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye darbe ve terörle yapılan saldırıların boşa çıktığını, bu yüzden ekonomik harekat yapıldığını belirtti. Erdoğan, bu saldırıyla mücadele için üç ülke ile görüşüldüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki toplu açılış töreninde konuştu. Burada gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, yükselen döviz kurlarına da değindi.

Vatandaşa döviz bozma çağrısını yenileyen Erdoğan, ''Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olanlar, bu paraları altın ve Türk Lirası'na yatırın.'' dedi.

ÜÇ ÜLKE İLE YERLİ HAMLE

''Karşılıksız para basıyorlar, biz karşılıksız para basmıyoruz.'' diyen Erdoğan, kendi parasını silah olarak kullanan ülkelere karşı üç ülkeyle görüşme yapıldığını belirtti. Erdoğan, ''Bu arada biz; Rusya, Çin ve İran ile alışverişleri yerli para ile yapmak için görüşme yaptık.'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Başbakan yarın akşam, İnşaallah, Rusya'ya gidiyor. Bunları konuşacak. Merkez Bankaları'na talimatı verdik. Bu oyunların karşısında kendi oyunumuzu oynayacağız.''

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...