Tgrt Haber
05 Ekim 2021 09:47

Çiftlikbank’ın kurucusu ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın için istenen ceza belli oldu

Çiftlikbank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Aydın’ın 130 yeni mağdur yönünden de 2 bin 600 yıla kadar daha hapsi istendi.

Çiftlikbank’ın kurucusu ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın için istenen ceza belli oldu
mehmet aydın,çiflikbank,tosuncuk

Çiflkbank’ın kurucusu “Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’a yönelik suçlamaların ardı arkası gelmiyor. 130 yeni mağdur, Mehmet Aydın’dan şikayetçi oldu. Savcılık yeni bir iddianame hazırladı. 2 bin 600 yıla kadar daha hapis cezası istendi. Böylece Aydın için istenen toplam ceza miktarı 89 bin yıl oldu.

KENDİ İSTEĞİYLE TESLİM OLMUŞTU

Mehmet Aydın, Çiftlikbank’ı kurarak binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırmakla suçlanıyor. 3 yıl boyunca firar etmeyi başaran Aydın, kendi isteğiyle teslim oldu. Türkiye'ye getirilerek gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TOSUNCUK HAKKINDA YENİ İDDİANAME

Çiftlikbank’ın kurucusu ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Aydın’ın 130 yeni mağdur yönünden de 2 bin 600 yıla kadar daha hapsi isteniyor. Aydın firardayken hazırlanan ilk iddianameyle hakkında 75 bin yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Ardından hazırlanan ikinci iddianamede 11 bin 140 yıl daha hapis istenmişti. Böylece Aydın için istenen toplam ceza miktarı 89 bin yıl oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...