Tgrt Haber
09 Eylül 2015 19:31

Çavuşoğlu, 'Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız'

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan terör olayları karşısında birlik ve beraberliğe sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, 'Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız'
çavuşoğlu, birlik beraberlik,

 Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin kritik dönemden geçtiğini belirterek, bu dönemde Alanyalı hemşehrilerini birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok sahip çıkmaya davet etti.

Açıklamasında, "Alanyamız tarihi boyunca barış içinde bir arada yaşama erdemini örnek düzeyde sergilemiş ve farklılıklarını zenginliğe dönüştürebilmiş bir kenttir" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, bugünlerde söz konusu zenginliğe her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Şehitler nedeniyle ülke olarak büyük acı yaşadıklarının altını çizen Çavuşoğlu, açıklamasında, "Yüreğimiz yanıyor ancak şu bilinmelidir ki hain terör örgütü, sadece canlarımıza kıymıyor, Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman etmeye çalışarak ülkemizin, Alanya'mızın geleceğini karartmak istiyor. Terörün istediğini yapıp bu tuzağa düşmeyelim" değerlendirmesinde bulundu.

Tarih boyunca Türkiye ve Alanya'da bütün farklılıkların birlikte barış ve huzur içinde yaşadığını belirten Çavuşoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Huzurumuza kast edenlerin tuzaklarını boşa çıkaracak en önemli unsur, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır. Hemşehrilerimin sağduyu ve metaneti Alanya'mızın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Zaman bütün ayrılıkları bir kenara bırakıp Alanya'mızın geleceği ve huzuru için kenetlenme vaktidir. Bütün vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya ve terör örgütünün oyunlarını boşa çıkarmaya davet ediyorum. Büyük Türk milleti, kenetlenerek el birliği ile bu sıkıntıları da aşacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...