Tgrt Haber
03 Kasım 2023 14:59 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 15:28

Çanakkale Savaşları'nın ilk şehitleri dualarla anıldı

Çanakkale Savaşları'nın başlangıcı olarak kabul edilen 3 Kasım 1914'te, İngiliz ve Fransız donanmalarına ait gemilerin, boğazın girişini bombardımanı sırasında şehit olan 5 astsubay ve 81 er, Seddülbahir Kalesi'nde düzenlenen törende dualarla anıldı.

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Çanakkale Savaşları'nın ilk şehitleri dualarla anıldı
Çanakkale,Atatürk,Şehit,Gelibolu

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyünde bulunan Seddülbahir Kalesi'nde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından savaşın ilk şehitler için tören düzenlendi.

SAYGI DURUŞUNDAN SONRA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Gerçekleştirilen anma törenine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, şehit aileleri dernekleri, gazi dernekleri, şehit aileleri, askeri erkan ve gaziler katıldı. Anma töreninde, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Seddülbahir Kalesi'nde şehit olan askerler için dua edilmesinin ardından, İlk Şehitler Kabristanlığı'na karanfil bırakıldı.

KAHRAMAN ŞEHİTLERİ RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, günün anlam ve önemine diğenerek açıklamalarda bulundu. 

Kaşdemir, “Biz Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı olarak burada o büyük mücadeleyi, o büyük vatan savunmasını asla unutmamak, bu topraklara doğan Çanakkale ruhunu unutturmamak ve gelecek uşaklara aktarmak için çalışıyoruz. Her zaman büyük bir güçle, gayretle çalışacağız. Çünkü çalışmalarımızdaki ilhamı Çanakkale ruhundan alıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında Cumhuriyet'e giden ilk yolların başladığı bu mekanlarda, kurtuluşa olan inancın ortaya çıktığı bu mekanlarda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine çıktığı ilk bu mekanlarda Çanakkale ruhu da, Milli Mücadele ruhu da, Cumhuriyet ruhu da asla eksik olmayacak ve kıyamete kadar da var olacak. Bir kez daha bize bu toprakları vatan yapanları, bu toprakları kurtaranları, bu topraklarda Cumhuriyet'i kuranları ‘Çanakkale'yi Geçilmez’ yapanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman arkadaşlarını ve kahraman şehitleri rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Aziz ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...