Tgrt Haber
16 May 2022 06:57 - Güncelleme : 16 May 2022 07:25

Cahit Özkan kimdir? Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı mı?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları sonrası ''AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı mı?'' sorusu gündeme geldi. Cahit Özkan BAE ve Türkiye açıklamaları ile gündeme partiden tepki toplamıştı. Peki Cahit Özkan kimdir, kaç yaşında?

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan BAE Türkiye ilişkileri
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan BAE Türkiye ilişkileri

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir programda Avrupa'daki ekonomik sıkıntılara, Türkiye ile Avrupa arasındaki kira kıyaslamasına ve BAE ile ilişkilere yönelik yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konu ile ilgili sosyal medya mesajı sonrası akıllara ''Cahit Özkan görevden alındı mı?'' sorusunu getirdi. İşte AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında bilmeniz gerekenler...

CAHİT ÖZKAN KİMDİR?

Cahit Özkan 1976 yılında Denizli’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde aldı. Özkan ardından Londra'da Hukuk İngilizcesi eğitimi gördü. Yüksek Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesinde Özel Hukuk alanında, İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları alanında yüksek lisans yaptı. Özkan’ın yüksek lisans tez konusunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Yargılama Usulü olduğu biliniyor.

Cahit Özkan kimdir? Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı mı?

Üniversite hayatı boyunca çeşitli görevlerde bulunan Cahit Özkan; International Law Student Association ve İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Yeşilay Zeytinburnu Şube Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreter Yardımcılığı, Anayasa Hukukçuları Derneği Genel Sekreterliği, Uluslararası Hukuk Merkezi, Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Hukukçular Derneği Başkanlıkları gibi birçok sivil toplum kuruluşunda yer aldı. Uluslararası Anayasa, Uluslararası Tahkim ve Türkiye'de ve Dünyada Ceza Reformları Kongreleri, Yargı Reformu Sempozyumu gibi ulusal ve uluslararası projelerde yer aldı.

Daha önce Polis Akademisinde görevlisi olarak İnsan Hakları dersleri verdi. İdeal Hukuk dergisini yayımladı ve internet sitesini kurdu. Hukuk Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği ve Editörlük yaptı. Uluslararası Anayasa Kongresi Tebliğler, Anayasa Teorisi, Uluslararası Hak İhlalleri isimli kitaplar ve Anayasa Hukuku Mevzuatı gibi yayınların çıkmasına katkı sundu.

Cahit Özkan 26. Dönemde Denizli Milletvekili seçilmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. Günümüzde AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapıyor.

CAHİT ÖZKAN GÖREVDEN ALINDI MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan katıldığı bir YouTube kanalında Birleşik Arap Emirlikleri hakkında yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Özkan, "15 Temmuz'un mademki finansörü, mademki Türkiye'ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize 'Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?' dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar” dedi. Cahit Özkan sözlerine ''Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti'' diyerek devam etti.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1525583305088897024?cxt=HHwWgMC48dv7-qsqAAAA

Özkan’ın açıklamalarına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik cevap verdi. Çelik sosyal medya hesabından “Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir" mesajını paylaştı. Gelişmelerin ardından “AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı mı?” sorusu gündeme geldi.

AK Parti konuyla ilgili resmî bir açıklama yapmadı.

CAHİT ÖZKAN KİRA AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan konuşmasında Avrupa’daki kira fiyatlarına değindi. Özkan “Türkiye'de de asgari ücretli açısından sıkıntının varlığının farkındayız ancak Avrupa'da 1500 euro ile bir ay kirada oturabilirken Türkiye'de 125 euro ile oturabilirsiniz” ifadelerini kullandı. Özkan’ın kira açıklamaları da sosyal medyada gündem olmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...