Tgrt Haber
07 Eylül 2022 14:35 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 14:52

Bylock'un lisans sahibi hakkında karar: Ceza verilmedi

ABD vatandaşı olduktan sonra Alpaslan Demir olan ismini değiştiren, FETÖ'nün gizli haberleşme programı Bylock'un lisans sahibi David Keynes'in yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme Keynes için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bylock'un lisans sahibi hakkında karar: Ceza verilmedi
david keynes,bylock,fetö,alparslan demir

Terör örgütü FETÖ'nün gizli haberleşme programı Bylock'un lisans sahibi David Keynes'in yargılandığı davada karar çıktı.

David Keynes’in, ABD vatandaşı olmadan önceki ismi, Alpaslan Demir’di. Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyordu.

Bylock'un lisans sahibi hakkında karar: Ceza verilmedi

BERAATİNİ İSTEDİ

Tutuksuz sanık Keynes, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşması için salondaydı. Duruşmayı, Amerika'nın İstanbul Konsolosluğu temsilcileri de takip etti. Savcı “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep ettiği mütalaasını tekrar etti. Keynes ise beraatini istedi.

Bylock'un lisans sahibi hakkında karar: Ceza verilmedi
ByLock'un lisans sahibi David Keynes (sol 2) duruşma sonrası avukatı Abdurrahman Bayramoğlu (solda) ile birlikte açıklama yaptı. Keynes, ABD konsolosluğundan duruşmayı takip eden 2 kadınla bir süre sohbet etti.

MAHKEME CEZA VERMEDİ

Mahkeme, Amerika'dan gönüllü olarak gelen ve örgüt hakkında bilgiler veren Keynes'e ceza vermedi. Sadece 1 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına hükmetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...