Tgrt Haber
29 Mart 2018 14:18

Bir Çiftlik Bank vakası daha!

İstanbul merkezli Çiftlik Bank benzeri Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sahibi Serkan Erden'in babası Konya'da gözaltına alınarak, İstanbul'a gönderildi. Şirketin çiftliğinde bulunan 2 büyükbaşa ise el koyuldu.

Bir Çiftlik Bank vakası daha!
Serkan Erden,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Çiftlik Bank benzeri Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Jandarma ekiplerinin destek verdiği operasyonda, şirketin Konya'nın Çumra ilçesinde bulunan çiftliğine baskın yapıldı. Baskında şirket sahibi Serkan Erden'in babası Enser Erden, Konya'daki ofisin üzerine kayıtlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Şirketin çiftliğinde bulunan 2 büyükbaşa da el koyuldu. Gözaltına alınan Enser Erden, İstanbul'a gönderilirken, şirketin faaliyetlerini İstanbul'da yürüttüğü öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN KİŞİNİN İŞLETTİĞİ MARKET ÇEVRESİNDE TOMA'LI ÖNLEM
Dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan Serkan Erden'in işlettiği market çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Marketin yakınına TOMA konuşlandırıldı. Çiftlik Bank benzeri bir yapılanmayla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin sahibi Serkan Erden ile babası polis operasyonuyla gözaltına alındı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiftlik Bank benzeri 'piramit satış yöntemi' bir yapılanmayla dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında soruşturma başlattı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de hakkında gözaltı kararı bulunan şirket sahibi Serkan Erden'i Şişli Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cadddesi'ndeki işlettiği markette, babası Enser Erden'i ise şirketin Konya Çumra ilçesinde bulunan çiftliğinde yakalayarak gözaltına aldı. 

MAĞDUR SAYISI ARAŞTIRILIYOR
Polisin, Erden'in 3 ay önce devraldığı markette yaptığı aramalarda şirketle ilgili bazı dijital verilere el konulduğu öğrenildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şirketin hiyerarşik yapısı ve mali profilini incelemeye aldı. Polis ekipleri şirketin mağdur sayısını araştırıyor.

TOMA'LI ÖNLEM...
Bu sabah da Serkan Erden'in işlettiği markette polis geniş güvenlik önlemi aldı. Marketin çevresine TOMA konuşlandırıldı. 
Çevik kuvvet ekipleri ile sivil polislerin market ve çevresinde nöbet tuttuğu görüldü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...