Tgrt Haber
16 Haziran 2021 00:23

Beyaz Saray yetkilisi: S-400'ler ile Kabil Havalimanı arasında bağlantı yok

Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkilinin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın yaptığı görüşmede, S-400 konusunun gündeme geldiği belirtildi.

Beyaz Saray yetkilisi: S-400'ler ile Kabil Havalimanı arasında bağlantı yok
S-400,ABD,Türkiye,Joe Biden,Kabil Havalimanı

Beyaz Saray’dan adı açıklanmayan bir üst düzey yetkili, ABD Başkanı Joe Biden’ın Brüksel’den Cenevre ziyareti için seyahat ettiği sırada gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, S-400 meselesinin gündeme gelip gelmediğine ilişkin gazeteciler tarafından soru yöneltildi. Beyaz Saray yetkilisi, “Rus s-400 sistemi meselesi gündeme geldi. Bu bizim iç kanunlarımızla ilgili olarak Türkiye ile bizim aramızdaki bir mesele. Putin ile yapılacak olan görüşmede bu konunun gündeme gelmesini beklemiyorum” cevabını verdi.

"S-400 VE KABİL HAVALİMANI ARASINDA BAĞLANTI YOK"

Gazeteciler tarafından sorulan bir başka soru da, “"Türkiye'nin Kabil Havalimanı'ndaki varlığı karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile S-400 konusunda bir anlaşma sağlandı mı?" oldu. Beyaz Saray üst düzey yetkilisi, Hayır, S-400’ler ile Kabil Havalimanı arasında bir bağlantı yok” diye cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...