Tgrt Haber
11 Nisan 2019 07:05

'Belediyeler Kandil’in adamlarıyla dolacak'

"Belediye şirketlerinin genel müdürü, yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi PKK ve Kandil’in adamlarından olacak. Seçimde de yönetimde de beraber çalışacaklar"

'Belediyeler Kandil’in adamlarıyla dolacak'
yerel seçim,chp,hdp,belediye,kadrolaşma

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, 31 Mart mahallî seçimlerinde CHP ve HDP iş birliğine dikkat çekti. CHP’nin HDP ile yaptığı pazarlık sonucunda taahhütlerini yerine getireceğini ifade eden Yıldırım şunları söyledi: Elinizde bir karine varsa, bu itirazları seçim kurulları kabul etmek zorundadır. Kırklareli’nde biz itiraz ettik ve kabul edildi. Ancak sonuçta 112 oyla kaybettik. Seçimin başından itibaren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sözü vardı. Kılıçdaroğlu ‘Ben Yüksek Seçim Kurulunu (YSK) tanımıyorum’ diyordu. Bunu sürekli tekrarladı. Seçimin sonlarında da ‘Sandık güvenliğini sağladık, herhangi bir sıkıntı yok’ dedi. Şu anda CHP’nin çok ciddi bir şekilde telaşı var. ‘Bir an evvel mazbatayı verin bu iş bitsin’ diyorlar. ABD ve Avrupa sürece müdahale ediyor.

HEDEF BELEDİYE  DEĞİL KAOS
YSK, bu işin Yargıtayı’dır. YSK keyfi karar vermez. Çok fazla bağıran ve itiraz eden haklı değildir. CHP’de olan endişenin kaynağı nedir? Organize işini ancak FETÖ yapmıştır. Devlet Bahçeli de aynı endişelere sahip. Bunların amacı belediyeyi almak değil. Bunların ‘İstanbul’u ve Ankara’yı yöneteyim, hizmet edeyim’ diye bir amaçları yok. Bir kaos maksadı var. CHP ve HDP bir pazarlık yapmıştır. İYİ Parti de bunların ortağıdır. Büyükşehirlerde belediye meclis üyeliklerinden başkan yardımcısı seçilir. PKK’lı başkan yardımcılarına hazır olmamız gerekiyor. Daha da ilerisi, belediye şirketleri bulunuyor, orada da kendi aralarında bir anlaşma söz konusu. Belediye şirketlerinin genel müdürü, yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi PKK ve Kandil’in adamlarından olacaktır. CHP’nin taahhütlerini yerine getireceğine inanıyorum. İP de bu işin organizasyonunu yapan ortaktır. Seçimde de yönetimde de beraber olacaklar. 

ARALARINDA BÖLÜŞECEKLER
CHP, İYİ Parti, FETÖ ve HDP aynı saftalar. Burada bir seçim işbirliği var. Yani siz belediyeyi aldınız, bölüştünüz ve meclis üyeliğiniz de var. İYİ Parti bunların sponsorudur. Sponsor biraz ticari deyim olarak kalabilir ama işbirlikleri söz konusudur. Belediyelerin belirli imkânlarını, katma değerlerini aralarında bölüşeceklerdir.

İŞ BİRLİĞİ GEÇMİŞTEN BERİ VAR
2015 yılında Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli’ye ‘Sizin 80 milletvekiliniz var. Biz bir azınlık hükümeti kuralım. HDP de bizi dışarıdan desteklesin. Siz de Başbakan olun’ demişti. CHP’nin HDP ile olan iş birliği geçmişten beri vardı. Aralarında derin bağlar var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...