Tgrt Haber
28 Nisan 2022 14:35 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 15:08

Bayramda hava nasıl olacak? Yağmur var mı? Meteoroloji gün gün duyurdu!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar ‘’Bayramda hava nasıl olacak? Ramazan Bayramı’nda yağmur var mı?’’ soruları gündeme geldi. Bayram tatilini değerlendirmek isteyenler yağmura yakalanmamak için günler öncesinden hava durumunu takip ediyor. İşte Meteoroloji 5 günlük hava durumu…

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar hava durumuna odaklandı.
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar hava durumuna odaklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı. Ramazan Bayramı hafta sonu ile birleşerek 5 günlük tatile dönüşmesiyle pikniğe, şehir dışına, aile ziyaretine gidecek olan vatandaşlar ''Bayramda yağmur yağacak mı?'' sorusunun cevabına odaklandı.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Bahar ayları ile yükselen hava sıcaklıkları kış mevsiminin soğuğundan bıkan vatandaşları sevindirdi. Bayram tatilini güneşli havayla değerlendirmek isteyenler ''Bayramda hava nasıl olacak?'' sorusunun cevabını arıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmini raporuna göre Nisan ayının son günlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bayram yaklaşırken ise yer yer yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Haftalık Hava Tahmini (29 Nisan - 5 Mayıs 2022) hakkında ''Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor'' açıklamasını yaptı. 

Bayramda hava nasıl olacak? Yağmur var mı? Meteoroloji gün gün duyurdu!

BAYRAMDA YAĞMUR YAĞACAK MI?

Ramazan Bayramı için geri sayım devam ederken ''Bayramda yağmur yağacak mı?'' endişesi yükseldi. Uzmanlar Nisan ayının yurt genelinde sıcak geçeceğini ifade ederken Ramazan Bayramı’nda bazı bölgelerde sağanak yağışların etkili olabileceğini duyurdu. Buna göre Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuraklığın hakim olması beklenirken Marmara Bölgesi ve Doğu Karadeniz’de ise yağışlar etkili olacak.

AREFE GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Arefe günü bayram hazırlığı yapacak olan vatandaşlar ''Arefe günü yağmur yağmur var mı?'' sorusunun cevabını merak ediyor. 1 Mayıs Pazar gününe denk gelen arefe günü yurdun büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Ege ve Marmara Bölgesi’nin ise arefe günü parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAYRAMDA İSTANBUL'DA HAVA DURUMU 

Ramazan Bayramı’nı İstanbul’da geçirecek olanlar hava durumuna odaklandı. Bayramda büyük bir kesim memlekete veya tatile giderken boş kalan megakentin tadını çıkarmak isteyenler ''Bayramda İstanbul’da hava nasıl olacak?'' sorusuna odaklandı. İşte 5 günlük İstanbul hava durumu:

  • 29 Nisan Cuma: En düşük: 11 En yüksek: 20 – Parçalı bulutlu
  • 30 Nisan Cumartesi: En düşük: 10 En yüksek: 19 – Çok bulutlu
  • 1 Mayıs Pazar: En düşük: 10 En yüksek: 20 – Parçalı bulutlu
  • 2 Mayıs Pazartesi (Ramazan Bayramı 1.günü): En düşük: 10 En yüksek: 19 – Yağmurlu
  • 3 Mayıs Salı (Ramazan Bayramı 2.günü): En düşük: 11 En yüksek: 18 – Gökgürültülü sağanak yağışlı
  • 4 Mayıs Çarşamba (Ramazan 3.günü): En düşük: En yüksek: (Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden veri bekleniyor)

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN! 

BAYRAMDA ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK? 

Ramazan Bayramı'nı Ankara'da geçirecek olan vatandaşlar 5 günlük hava durumunu merka ediyor. İşte bayramda Ankara'da hava durumu:

  • 29 Nisan Cuma: En düşük: 12 En yüksek: 26 – Parçalı bulutlu
  • 30 Nisan Cumartesi: En düşük: 14 En yüksek: 29 – Gökgürültülü yağmur
  • 1 Mayıs Pazar: En düşük: 12 En yüksek: 19 – Gökgürültülü yağmur
  • 2 Mayıs Pazartesi (Ramazan Bayramı 1.günü): En düşük: 7 En yüksek: 21 – Yağmurlu
  • 3 Mayıs Salı (Ramazan Bayramı 2.günü): En düşük: 12 En yüksek: 20 – Yağmurlu
  • 4 Mayıs Çarşamba (Ramazan 3.günü): En düşük: En yüksek: (Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden veri bekleniyor)

ANKARA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN! 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...