Tgrt Haber
25 Nisan 2022 11:54 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 12:06

Bayram tatili kaç gün oldu? Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı bayram tatili son dakika açıklaması

Ramazan Bayramı geri sayım heyecanı devam ediyor. Vatandaşlar bayram tatili kaç gün olacağı ile ilgili Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı kararlarına kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün toplantı sonrası yapacağı konuşmasında ‘’Bayram tatili 9 gün oldu mu?’’ sorusunun cevabı netleşecek

Bayram tatili kaç gün oldu? Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı bayram tatili son dakika açıklaması

Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Önemli kararların alındığı toplantının ana gündem maddesi bayram tatil olacak. Şehir dışına seyahat etmek isteyen vatandaşlar pazartesi, salı, çarşamba gününe denk gelen bayram tatiline perşembe ve cuma günlerinin de dahil edilip edilmediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. İşte bayram tatili hakkında bilmeniz gerekenler…

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda Türkiye’nin iç ve dış gündemi ile ekonomiye dair gelişmeler konuşulacak. Toplantının en önemli gündem maddesi ise bayram tatili olacak. Kabine Toplantısı ardında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 19.00’da ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında bayram tatili konusuna açıklık getirmesi bekleniyor.

Bayram tatili kaç gün oldu? Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı bayram tatili son dakika açıklaması

AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Vatandaşlar Ramazan Bayramı yaklaşırken bayram tatili 9 gün olacak mı müjdesine odaklandı. Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı, 4 Mayıs Çarşamba günlerine denk geliyor. Buna göre 30 Mayıs ve 1 Nisan tarihine denk gelen hafta sonu tatili ile 5 gün tatil oluyor. Hükümet 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma gününü de tatile eklerse hafta sonları ile bayram tatili 9 gün olacak. Peki arefe günü resmi tatil mi?

Arefe günleri Türkiye’de yarım gün resmi tatil olarak kabul ediliyor. Geçmiş yıllarda arefe günü öğleden sonrası tatil ilan edilmişti.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaş bayram tatili için plan yapmaya hazırlanırken çalışanlar ''Özel sektör çalışanlarına bayram tatili kaç gün?'' sorusunun cevabına odaklandı. Bayram tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapılacak Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı ardından gerekli açıklamayı yapması bekleniyor. Özel sektör çalışanlarının bayram tatili ise resmi veya idari tatil ilan edilmesine bağlı olacak. Özel sektör yalnızca resmi tatilden faydalanabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...