Tgrt Haber

Baykar suç duyurusunda bulundu: Selçuk Bayraktar'ın adını kullanarak dolandırıyorlar

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA
01 Mart 2023 16:08 - Güncelleme : 01 Mart 2023 16:20
Baykar suç duyurusunda bulundu: Selçuk Bayraktar'ın adını kullanarak dolandırıyorlar
,,dolandırıcı,Baykar

Yerli SİHA'ları geliştiren Baykar teknoloji şirketi sosyal medya hesabından dolandırıcılık uyarısı yaptı. Baykar Teknoloji ve Selçuk Bayraktar'ın adını kullanarak dolandırıcılık yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Türk SİHA'larını dünya pazarına sokan Selçuk Bayraktar'ın lideri olduğu Baykar Teknoloji resmi Twitter hesabından açıklama yaparak dolandırıcılık girişimine karşı uyardı. Selçuk Baykar'ın fotoğrafı kullanılarak ek gelir çağrısının yapıldığı platformlara ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Baykar'dan yapılan açıklamada, bir süredir sosyal medya mecraları ve bazı internet sitelerinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) adı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın fotoğrafları kullanılarak "yatırım fırsatı", "ek gelir" gibi başlıklarla yayınlanan ilanların açık bir dolandırıcılık girişimi olduğu belirtildi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

'Zorunlu açıklama' başlığı altında Baykar'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın fotoğrafları kullanılarak yayınlanan "yatırım fırsatı", "ek gelir" gibi başlıklı ilanlar açıkça dolandırıcılık girişimidir. Tarafımızca hukuki süreç başlatılmış olup, itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Açıklamada, yürütülen bu girişimin dolandırıcılık faaliyeti olduğunun TPAO tarafından da duyurulduğu anımsatılarak, "Bahse konu bu dolandırıcılık faaliyetine karşı tarafımızdan gerekli hukuki süreç başlatılmış olup, vatandaşlarımızın zarar görmemesi için bu ve benzeri dolandırıcılık faaliyetlerine itibar edilmemesini önemle rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...