Tgrt Haber
21 Haziran 2022 14:07 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 14:14

Bayburt’ta ayı saldırısına uğrayan genç ucuz kurtuldu: Parmaklarını artık eskisi gibi kullanamayacak

Bayburt’ta çobanlık yapan 24 yaşındaki Enes Kacır akşam saatlerinde ormanlık alanda bıraktığı büyükbaş hayvanlarını almaya gittiği sırada ayı saldırısına uğradı. Yaralı şekilde olay yerinden kaçan gencin omuz ve boğazından yaralandığı, ellerini eskisi gibi kullanmayacağı öğrenildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bayburt’ta ayı saldırısına uğrayan genç ucuz kurtuldu: Parmaklarını artık eskisi gibi kullanamayacak
bayburt,ayı saldırısı

Bayburt merkez bağlı Yaylapınar köyünde çobanlık yapan 24 yaşındaki Enes Kacır geçtiğimiz günlerde ayı tarafından saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde ormanlık alanda bıraktığı büyükbaş hayvanlarını almaya giden genç evinden yaklaşık 300 metre uzaklıkta hayvanları ormandan çıkaran Kacır, bölgede unuttuğu çantasını almaya gittiği sırada kendisine yaklaşırken gördüğü ayıdan kaçmaya çalıştı.

AYININ SALDIRISINDA YARALANDI

Ayının saldırısı sonucu yaralanan Kacır, hayvanın yanından ayrılmasının ardından bölgeden uzaklaştı. Hastaneye kaldırılan genç buradaki tedavisinin ardından Erzurum Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.  Kolu, omuzu ve boğazından yaralanan genç 3 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA 2 HAYVANI TELEF ETTİ

Ayının kolunu ısırdığını belirten Kacır, "Daha sonra pençelerini sağ omzuma atarak beni yaraladı. Yüzüstü düştüğüm için hiçbir şey görmedim. Bir dakika sonra kafamı kaldırdım ayı yoktu." dedi. Kacır, saldırıya uğramadan bir hafta önce ayıların bir ineği ve kendi köyü Masat'ta bir eşeği telef ettiğini kaydetti.

“AYILAR BU SENE ARTTI”

Ayılara ilişkin yetkililerden yardım beklediklerini belirten Kacır, şöyle konuştu:

"Birkaç yıldır oradayım, bu sene çok ayı var. Olay yaşanmadan iki gün önce köpeklerin evin oradan bir ayıyı çıkardığını gördüm. Silah da vardı ama yasak olduğu için vurmadım. İki gün sonra da bize saldırdı. Yani hayatımdan olabilirdim. Pençeyi salladığında kafamı çevirmesem boğazımı kesecekti. Doktor bana 'Ucuz kurtardın.' dedi. 3 gün hastanede yattım. Parmaklarımı eskisi gibi kullanıp kullanamayacağım belli değil. Tekrar ameliyat olabilirim. Sürekli muayeneye gidip geliyorum."

Bayburt’ta ayı saldırısına uğrayan genç ucuz kurtuldu: Parmaklarını artık eskisi gibi kullanamayacak

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...