Tgrt Haber
17 Ekim 2022 19:50 - Güncelleme : 17 Ekim 2022 23:04

Son dakika! Başörtüsü için anayasa teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu

Son dakika haberi: Başörtüsüne anayasal teminat için hazırlanan taslak metin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Erdoğan incelemelerinin ardından sunum yapması için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı davet edecek.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Başörtüsü için anayasa teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu
Başörtüsü,Anayasa,TBMM,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Başörtüsüne anayasal teminat sağlamak için hazırlanan taslak metin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi. Erdoğan, incelemelerinin ardından sunum yapması için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı davet edecek.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Erdoğan, partisinin geçtiğimiz günlerdeki grup toplantısında, başörtüsüyle ilgili, "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım." çağrısında bulunmuş ve "Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere Anayasa Komisyonundaki arkadaşlarım hep birlikte çalışmalarını süratle hazırlayacaklar, önümüze getirecekler" ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN BOZDAĞ: HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün yaptığı açıklamada ise yeni anayasa çalışması ile ilgili, "Hazırlıklarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak aşamaya gelindi. 24 ve 41. Maddeler üzerinde değişiklikler yapılacak" demişti.

NE OLUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda "Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız." şeklindeki başörtüsü çıkışı sonrasında CHP dün 3 maddelik bir kanun teklifi sunmuştu. Bu gelişmeler siyaset dünyasını da hareketlendirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sonrası, "Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...