Tgrt Haber
15 Aralık 2023 23:59 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 00:04

Başıboş köpek sorununda yeni çözüm! Hayvanseverlerin karşı çıkabileceği öneri masada 

Son günlerde artan başıboş köpekten kaynaklı acı haberlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Onlarca insan, köpekler yüzünden hayatını kaybederken devlet yetkilileri harekete geçti. Üç bakanlığın ortak yürütmeyi planladığı çözüm önerisinde hayvanseverlerin tepkisine sebep olabilir. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Başıboş köpek sorununda yeni çözüm! Hayvanseverlerin karşı çıkabileceği öneri masada 
köpek,,bakanlık,hayvan,

Son günlerde artan köpek saldırılarına her geçen gün bir yenisi eklenirken sorun ise vatandaşları tedirgin eder hale geldi. hükümet yetkilileri soruna çözüm bulmak için harekete geçti. 

Son olarak Ankara'nın Keçiören ilçesinde 9 yaşındaki Tunahan Yılmaz'a sokak köpeklerinin saldırması kamuoyunda büyük ses getirirken sorunun çözümü için harekete geçildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın katılımıyla yapılan çalışma yapıldı. Başıboş köpek sorununun dünyada nasıl çözüme kavuşturulduğu araştırıldı. 

ERDOĞAN KONUNUN TAKİPÇİSİ 

Geçtiğimi günlerde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumanın da görevimiz olduğunu bilinciyle hareket ediyoruz. Başı boş sokak hayvanlarıyla ilgili artan şikayetlerin farkındayız. Önceki gün Ankara'da bir evladımızın ağır yaralandığı elim hadise yüreğimizi dağladıBu sorunu inancımız, kültürümüz ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" demişti.

Başıboş köpek sorununda yeni çözüm! Hayvanseverlerin karşı çıkabileceği öneri masada  

KONTROLSÜZ ARTIŞ! 

Yapılan araştırma sonucunda Türkiye'de hayvan popülasyonunun kontrolsüz artışı, yerel yönetimlerin sorumluluklarını tam olarak yerine getirememesi gibi nedenler belirlendi. İlk olarak İstanbul, Ankara ve İzmir mercek altında alındı. 

SEÇİMDEN ÖNCE HAREKETE GEÇİLECEK 

Hazırlanan taslak çalışmanın sonuna gelinirken, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması ve uygulamaya geçilmesi planlanıyor.

HAYVANSEVERLER 'KANUN' İSTİYOR 

Son dönemde artan vakalardan sonra hayvanseverler de harekete geçti. Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi sokak hayvanlarına dönük nefret kampanyası başlatıldığını iddia ederek yeni bir kampanya başlattı.

Ankara’da geçtiğimiz aylarda kurulan Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi, sokak hayvanları için 'Hayvan hakları kanunu' talep ediyor. 

Avupa'daki modelin örnek alınmasının yanlış olduğunu savunan dernek, "Avrupa modeli denilen sokak hayvanlarının önce barınak adı altındaki toplama kamplarına toplanmasını, “sahiplendiremedikleri” durumdaysa “uyutma” adı altında öldürülmesini temel alıyor" diye iddiada bulundu. 

Bakanlığın son değerlendirmesinden sonra derneğin nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Engin16 Aralık 2023 08:12

Hayvan severler gerçektende hayvanları seviyorsa hepsinin eline5tane vercen

Selahattin16 Aralık 2023 06:40

çocuk kar okula gidemiyor sabah biraz karanlık oluyor hertaraf kopek dolu illa çocuklar ölmesimi gerekiyo teşekkürler TGRT habere başarılar diliyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...