Tgrt Haber
06 Haziran 2018 18:15

Başbakan bedelli askerlikle ilgili iyi haberi verdi

Başbakan Binali Yıldırım, "Bedelli askerlik seçimden sonra yapılacak ilk iş. Büyük bir beklenti var. Yeni hükümetin öncelikli konusu. 5 milyon genç var, bu gençleri hemen askere alamıyoruz" dedi. Kandil operasyonu ile ilgili de konuşan Yıldırm, "Terörü gündemden çıkarmak hakkımız. Her türlü seçenek" ifadesini kullandı.

Başbakan bedelli askerlikle ilgili iyi haberi verdi
başbakan binali yıldırım,bedelli askerlik

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı'dan Iğdır'a geçerken uçakta Kanal D Haber'e gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.Kandil'e operasyon ve bedelli askerlikle ilgili  soruları yanıtlayan Yıldırım, "Bedelli askerlik büyük bir beklenti oluşturdu. Çok büyük bir beklenti var. 5 milyondan fazla genç, beklenti içerisinde. 'Ya bizi askere alın, ya yakamızı bırakın' diye. Devlet olarak bize düşen bu sorunu bir şekilde çözmektir. Seçim sonrası yeni hükümetin en öncelikli ele alacağı konulardan birisinin bu olacağına tereddüt yok" dedi.

 

KANDİL OPERASYONU
 
Terörle mücadele konusunda da açıklama yapan  ve Kandil'e operasyonu değerlendiren Yıldırım, "Biz terori yurt içinde ve dışında tamamen ülke gündeminden çıkarmak icin gerekeni yapacağız
Bu bizim meşru hakkımız.Zaten bölgede bir süredir kara birliklerimiz us bölgesinde faaliyet gösteriyor. Afrin ve Zeytin dalı ve Fırat kalkanı ile teroristler nasıl etkisiz hale getirildiyse Irak’ın kuzeyindeki bölgede Kandil de dahil olmak üzere terori tamamen etkisiz hale getirmek icin her turlu opsiyonu alıyoruz. Terör örgütü PKK'nın komuta edildiği Kandil'i gündemden çıkarmak hakkımız. Her türlü seçenek kullanılacak." dedi.
ETİKETLER

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...