Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 17:37

Bartın’da delta alarmı! Bayram öncesi yasaklar getirildi

Bartın’da koronavirüsün delta varyantı nedeniyle bayramlarda köylerde yöresel etkinlikler yasandı.

Bartın’da delta alarmı! Bayram öncesi yasaklar getirildi
Bartın,koronavirüs,delta,delta varyantı,kurban bayramı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de koronavirüsün delta ve delta plus varyantı etkisini göstermeye başladı. Bakan Koca’nın geçtiğimiz günlerde 30 ilde toplam 284 kişide koronavirüsün delta varyantı tespit edildiğini duyurdu. Bakan Koca tespit edilen illeri açıklamazken 3 kişide ise delta plus bulunduğunu belirtti. 

BAYRAM ÖNCESİ YASAK KARARI

Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada Bartın’da ve çevre illerde Kovid-19'un Delta varyantının görülmesi nedeniyle tedbirler getirildiğini duyurdu.  Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar çerçevesinde yörede gelenek halinde uygulanan, arada akrabalık ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın bayram günlerinde köy ve mahallelere yapılan toplu halde ve karşılıklı ziyaretler, toplu yemek ve güreş gibi çeşitli etkinlikler yasaklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...