Tgrt Haber
20 Ocak 2024 18:37 - Güncelleme : 20 Ocak 2024 19:05

Bakan Yerlikaya'dan imam-kaymakam gerilimiyle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da bir camide yaşanan imam-kaymakam gerginliğine ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bakan Yerlikaya'dan imam-kaymakam gerilimiyle ilgili açıklama
İçişleri Bakanlığı,,Diyarbakır,İmam,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kulp Kaymakamı ile cami imamı arasında cuma hutbesi nedeniyle çıkan tartışma-darp iddiasına dair, "Kaymakamımız imama 'şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan' cami imamına okuması için hatırlatmada bulundu" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kaymakam Burak Akeller’in, cuma namazı için gittiği camide imam M.K.'yı mikrofonla darbettiği iddiasına ilişkin Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

KAYMAKAM BURAK AKELLER: İMAMA YÜKSEK SESLE TEPKİ GÖSTERDİM

Kaymakam Burak Akeller, "Hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" dedi.

Bakan Yerlikaya'dan imam-kaymakam gerilimiyle ilgili açıklama

Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller

BAKAN ALİ YERLİKAYA: SONUÇ GELMEDEN YAPILAN YORUM VE ELEŞTİRİLER MAKSATLIDIR

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerklikaya, şunları söyledi:

"Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde “şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan” cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır.

Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.

İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...