Tgrt Haber
07 May 2021 21:45

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail'e tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, İsrail'in yasa dışı yerleşimler ile genişlediğini belirterek İsrail'e sert tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail'e tepki
Bakan Çavuşoğlu,İsrail

İsrail’in Doğu Kudüs ve Batı Şeria’yı işgal etme politikası devam ediyor. Bakan Çavuşoğlu ile Filistinli mevkidaşı Malki ile ortak basın toplantısı düzenledi
 

YASA DIŞI YERLEŞİMLER GENİŞLİYOR
Basın toplantısında İsrail’in tutumuna sert tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, Doğu Kudüs’teki yasa dışı yerleşimlerin genişletildiğini ve Filistinlilerinin evlerinin yasa dışı yerleşimler tarafından yeni adımlar ile atıldığını belirtti. Çavuşoğlu Filistinlilerin evlerinin Ürdün tarafından teslim edildiğini bir kez daha hatırlattı



SAHTE BELGE İLE HAK TALEP EDİYORLAR
Sahte belgelerle evlerin yasa dışı yerleşimler ile İsraillilere ait olduğunu iddia etmenin arsızlığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Gelecekte daha büyük istikrarsızlıklara yol açmamak için İsrail'in tüm bu adımlardan vazgeçmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı. Harem-i Şerif’e yönelik kısıtlamanın son bulmasını isteyen Çavuşoğlu, Filistinlilerin ibadet özgürlüğüne de saygı beklediklerini duyurdu.

SEÇİMLERDE TÜRKİYE’DEN DESTEK SÖZÜ
Filistin’de seçimlerin uluslararası standartlara geçmesi için her türlü desteği vereceklerini yineleyen Çavuşoğlu, "Seçim tarihi açıklandığı zaman Türkiye olarak bu seçimin uluslararası standartlarda gerçekleşmesi için Filistin'in ne ihtiyacı varsa onu sağlamaya hazırız." dedi.

MISIR’LA YAPILAN GÖRÜŞMELER
8 yıl sonra Mısır ile gerçekleşen görüşmelere yönelik de açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Mısır'la Dışişleri Bakanları düzeyinde bir görüşmeyi gerçekleştirebiliriz" dedi.

 

FİLİSTİN’DE SEÇİMLERİN ERTELENME NEDENİ İSRAİL
Görüşmenin önemli bir dönemde gerçekleştiğini belirten Çavuşoğlu, "Filistin'de 15 yıl sonra seçimler gerçekleşecekti fakat maalesef İsrail'in Doğu Kudüs'te seçimleri engellemesi sebebiyle bu seçimler ertelenmek durumunda kaldı." dedi.

KUDÜS’E AÇILAN BÜYÜKELÇİLİK KARARLARINA TEPKİ
Kudüs’te büyükelçilik açma kararlarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu altını çizen Çavuşoğlu, bu kararı alan ülkelerin kararlarını gözden geçirmeleri çağrısında bulundu.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE FİLİSTİN’E DESTEK

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Filistin ekonomisine katkısının süreceğine de vurgu yaparak, "Bu zorlu Kovid sürecinde elimizden geldiği kadar Filistinli kardeşlerimize gerek tıbbi malzeme gerekse ayni ve nakdi yardım olmak üzere desteğimizi verdik. Hiçbir zaman Filistinli kardeşlerimizi ve Filistin davasını yalnız bırakmadık. Bundan sonraki süreçte de yalnız bırakmayacağız. Dayanışmamız sürecek." değerlendirmesinde bulundu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...