Tgrt Haber
26 Kasım 2021 06:41

BAE basını kritik zirveyi yorumladı: İki ülke de kazanacak

Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) basını Erdoğan-Bin Zayed zirvesini değerlendirdi. Veliaht Prens’in ziyareti ve 10 milyar dolarlık yatırım kararı dünyada büyük ilgi gördü. BAE “Türkiye güçlü bir ortak, ilişkiler gelişecek” dedi.

BAE basını kritik zirveyi yorumladı: İki ülke de kazanacak
bae,,türkiye,,erdoğan,

Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) basını, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed en Nahyan'ın Ankara'ya yaptığı ziyaretin Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkileri yeni bir döneme taşıyacağına dikkati çekti. BAE'de yayın yapan günlük gazeteler, Prens bin Zayed'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti manşetlerine taşıdı.

YENİ DÖNEMİN İLK ADIMI

Önceki günkü ziyareti "BAE ve Türkiye... Umut vadeden ilişkiler" başlığıyla manşetinden veren "El-İttihad" gazetesi, iki ülke ilişkilerinde barış ve istikrar temeline dayalı iş birliği ve ortak çalışma için yeni ufukların oluştuğuna vurgu yaptı. İki ülke arasındaki yeni dönemin ilk adımı olarak BAE'nin Türkiye'de yatırım için 10 milyar dolarlık bir fon ayırdığına işaret eden gazete "Tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi, bu ziyaret iki ülke arasında kalkınmayı vadeden yeni bir dönemin hazırlığıdır" ifadelerine yer verdi. "El-İttihad" gazetesinin haberinde ayrıca çeşitli sektörlerde kalkınmasını sürdüren iki ülkenin sürdürülebilir bir ekonomik ortaklık başlattığına işaret edildi.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Prens bin Zayed ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buluşmasını "İstisnai bir ziyaret" manşetiyle veren BAE'nin "El-Halic" gazetesi de bu ziyaretle BAE ile Türkiye arasındaki kadim ilişkilerin yeni yol haritasının belirlendiğine dikkati çekti. Ziyaretin "istisnai bir önem arz ettiğinin" altını çizen gazete, "Çünkü bu ziyaret, tarihî, coğrafi, dinî ve ortak çıkarlar bağlamında Türkiye'nin hem BAE hem de Arap ülkeleriyle olan ilişkilerini yeni bir döneme taşıyor" değerlendirmesine yer verdi.

 "El-Vatan" gazetesi de söz konusu ziyareti "Muhammed bin Zayed tarihin akışını düzeltiyor" başlığıyla verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...