Tgrt Haber
22 Nisan 2022 15:20 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 17:07

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: Hain saldırıyı düzenleyen teröristler Pençe-Kilit'te öldürüldü

Son dakika! Milli Savunma Bakanlığı, yaklaşık 5 ay önce askerlerimizi şehit eden terörist grubun içinde yer aldığı tespit edilen Berfin Zilan ve Bazel Zagros kod adlı iki kadın teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: Hain saldırıyı düzenleyen teröristler Pençe-Kilit'te öldürüldü

Kahraman Mehmetçik ve MİT'in yurt için ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda teröristere ağır darbe indiriliyor. Mehmetçik'e hain saldırıları düzenleyen teröristler tek tek tespit edilip inlerinde vuruluyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından en son yapılan açıklamada, 9 Aralık 2021'de Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım bölgesinde 3 askerimizi şehit eden teröristlerden 2'sinin Pençe-Kilit Operasyonu sırasında öldürüldüğü duyuruldu.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI!

MSB'nin paylaşımında, Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı, Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik ve Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz'ün 9 Aralık 2021'de Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım bölgesinde şehit düştüğü hatırlatıldı.

Şehitler için bölgede tespit edilen terör hedeflerinin güçlü şekilde vurulduğu ve ilk anda 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen teröristlerden 2'sinin de yaklaşık 5 ay önce Mehmetçiği şehit eden terörist grubun içinde yer aldığı bildirildi.

BERFİN ZİLAN VE BAZEL ZAGROS KOD ADLI TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan Mehmetçiklerimizin etkisiz hale getirdiği 2 kadın teröristin 'Berfin Zilan' ve 'Bazel Zagros' kod adlı teröristler olduğu belirlendi. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ CAN ÇEKİŞİYOR"

Öte yandan cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Pençe-Kilit harekatıyla terör örgütü PKK'nın can çekiştiğini söyledi. Harekatta öldürülen terörist sayısının 45'i bulduğunu açıklayan Erdoğan,  Bütün mağara ve inlere girmeye devam ediliyor. Bu temizlik harekatı bitene kadar devam edecek.Operasyonda komandolarımız çok büyük başarılar elde ettiler. İnlerde, mağaralarda birçok mühimmat ele geçirildi. Bunların temizliği devam ediyor. Oralarda kayba girmeden en az kayıpla bu mağaraların temizliği gerçekleşmesi gerekiyor. Komuta kademesi ve komandolarımız bu temizlik harekatını devam ettiriyorlar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...