Tgrt Haber
22 Ağustos 2015 03:50

Araç kiralık, suikast silahı sabıkalı çıktı

Murat Sancak’a yönelik hain suikast girişiminde kullanılan silahlara ait kovanların balistik incelemesi, silahlardan birinin polis kayıtlarında ‘eylem silahı’ olarak geçtiğini ortaya koydu.

Araç kiralık, suikast silahı sabıkalı çıktı
murat sancak, saldırı, star,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’ı hedef alan suikast girişimiyle ilgili çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Saldırının meydana geldiği saat ve öncesindeki güvenlik kameraları ve MOBESE görüntülerini inceleyen polis, kar maskeli üç teröristin kullandığı gri renkli Jetta model otomobilin kiralık olduğu bilgisine ulaştı. Suikast girişiminde kullanılan silahlardan birinin daha önce başka eylemlerde kullanıldığı da tespit edildi. Polis, bölgede suikast girişimi öncesi ve sırasında yapılan bine yakın telefon görüşmesini mercek altına aldı.
Araç kiralık, suikast silahı sabıkalı çıktı
Önemli bulgular var

Elde edilen sonuçlar, otomobile isabet eden 22 kurşunun giriş noktalarına bakıldığında, saldırının direkt Murat Sancak’ı öldürme kastıyla düzenlendiğini gösteriyor. Murat Sancak’ın özel korumasının silahıyla karşılık vermesi üzerine hain amaçlarına ulaşamadan kaçan üç terörist, şimdi polisin sıkı takibinde. Saldırı anını gösteren güvenlik kamerası görüntüsünde teröristlerin kullandığı otomobilin plakasının okunamaması ve kar maskesi kullandıkları için eşkallerinin tam olarak belirlenememesi polisin işini zorlaştırsa da, önemli bulgular elde edildi.

Biri eylem silahı

Teröristler, Murat Sancak’a yönelik suikast girişiminde iki silah kullandı. Elde edilen boş kovanların balistik incelemesinde, silahlardan birinin polis kayıtlarında ‘eylem silahı’ olarak geçtiği öğrenildi. Teröristlerin Murat Sancak’ın eve giriş çıkış saatlerini takip ettikleri belirlendi. Murat Sancak, akşamları korumasını ve şoförünü yolda indirip, otomobilini kendi kullanarak eve gidiyordu. Ancak, bir önceki akşam eve geç saatte gelmesi sebebiyle, otomobilini şoförle korumasına bırakmış, sabah kendisini evden almalarını istemişti.

SALDIRI ARACI TESPİT EDİLDİ

- İstanbul  Terörle Mücadele Şubesi, suikast girişimini aydınlatmak için saldırının meydana geldiği saat ve öncesine ait güvenlik kameraları ve MOBESE görüntülerini mercek altına aldı.

- Hadımköy’e giriş çıkış yapılan TEM otoyolu gişeleri ve bölgeyi gören çok sayıda MOBESE kamerası ile çevre sitelerin güvenlik kameralarını inceleyen polis 13 şüpheli Jetta otomobili tespit etti.

- Kar maskeli üç teröristin kullandığı gri renkli Jetta model otomobilin kiralık ve plakasının sahte olduğu bilgisine ulaşıldı.

ŞÜPHELİ TELEFON TRAFİĞİ

- Teröristlerin Sancak’ın eve giriş çıkış saatlerini takip ettikleri ortaya çıktı. Sancak, akşamları korumasını ve şoförünü yolda indirip, otomobilini kendi kullanarak eve gidiyordu.

- Olay günü rutinin dışına çıkıp normal saatinden 2 saat geç evden çıktı. Polis, bu 2 saatlik süre içinde ve suikast sonrasında teröristlerin kimlerle irtibata geçtiğini tespit etmek için bine yakın telefon görüşme trafiğini incelemeye aldı.

13 JETTA MERCEK ALTINDA

Üç teröristin kullandığı Jetta model gri otomobil, kiralık çıktı. Suikast girişiminin yaşandığı Hadımköy’e giriş çıkış yapılan TEM otoyolu gişelerini ve bölgeyi gören çok sayıda MOBESE kamerası ile çevredeki lüks villa sitelerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis 13 şüpheli Jetta model otomobili mercek altına aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...