Tgrt Haber
25 Nisan 2024 07:52 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 08:10

Anzaklar Çanakkale'de savaşan atalarını andı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. yıldönümünde savaşta ölenlerin anısına törenler düzenlendi. Her yıl olduğu gibi Yeni Zelanda ve Avustralya'dan yine binlerce kişi Anzak Koyu'nda geleneksel ‘Şafak Ayini’ne katıldı.

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Anzaklar Çanakkale'de savaşan atalarını andı

Her yıl 24- 25 Nisan tarihleri aralığında atalarını anmak için gelen Avustralyalı ve Yeni Zelandalı binlerce kişinin uyku tulumlarıyla katıldığı ‘Şafak Ayini’ne katıldı.

Anzaklar Çanakkale'de savaşan Atalarını andı - 1. Resim

Sabaha karşı 05.30’da başlayan Şafak Ayini, Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri ile Avustralya Savunma Kuvvetlerinin konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Shell Green Mezarlığı'nı anlatan bir video ile Şeref videosu izletildi.

Anzaklar Çanakkale'de savaşan Atalarını andı - 2. Resim

Ardından Karanga (toplanma çağrısı) yapıldı. Yeni Zelanda, Avustralya adına konuşmalar gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yarbay Fatih Kurtgöz , Atatürk’ün Anzak annelerine yazdığı mektubu hem Türkçe hem de İngilizce okudu.

Anzaklar Çanakkale'de savaşan Atalarını andı - 3. Resim 

Tören, Türkiye ve diğer devletlerin çelenk sunumuyla devam etti. Borozan çalınması ve saygı duruşunda bulunulurken, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Ulusal Marşları okundu. Tören, son takdis sözleri yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...