Tgrt Haber
11 Mart 2022 09:16 - Güncelleme : 11 Mart 2022 09:31

Altıncı yargı paketi Meclis'e geliyor: Süresiz nafaka yetişmedi

6. Yargı Paketi’nde hazırlıklar tamamlandı. AK Parti’nin bu ay Meclis’e sunmayı planladığı düzenleme ile hâkim ve savcı yardımcılığı geliyor. Çevre ve imar için de özel mahkeme kurulacak. Süresiz nafaka çalışmaları yetişmediği için pakette yer almayacak.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Süresiz nafaka düzenlemesi 7. Yargı Paketi'nde yer alacak.
Süresiz nafaka düzenlemesi 7. Yargı Paketi'nde yer alacak.

Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan AK Parti MYK toplantısında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın altıncı yargı paketiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sunum yaptığı öğrenildi. AK Parti’nin Meclis’e bu ay içerisinde sunmayı planladığı pakette hâkim ve savcı yardımcılığı getirilmesine yönelik bir madde yer alıyor. Hâkimlerin meslek hayatları boyunca ceza ve hukuk hâkimi olarak ayrışmaları ve bu yönde ihtisaslaşmaları sağlanacak. İhtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda özel mahkemeler kurulacak.

AVUKATLARA MÜJDE

Pakette, avukat stajyerlerinin staj süresince sigortalı olarak çalışabilmelerine ilişkin düzenleme de yer alacak. Kamu çalışanlarının, mesleklerini icra ederken aynı zamanda avukatlık stajı yapabilmelerine imkân sağlanacak. Zorunlu müdafi ücretleri artırılacak. Avukatların bilgi ve belge temin etmelerine ilişkin yasal yetkileri genişletilecek. Avukatların takip ettiği işlerde mevzuata uygun olarak ‘aslı gibidir’ şeklinde tasdik ettikleri belgeler, adli ve idare mercilerde geçerli olacak. Müdafinin dosya inceleme yetkisine yönelik belli suçlar için verilebilen kısıtlama kararına üst süre sınırı getirilecek. Avukatlar, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruları elektronik ortamda yapabilecek.

NAFAKA DÜZENLEMESİ YETİŞMEDİ

Hâkimlere coğrafi teminat sağlayan düzenlemenin yapılan son toplantılarda bir sonraki yargı paketinde getirilmesi kararlaştırılırken süresiz nafaka düzenlemesine yönelik çalışmalarda da tamamlanamadığı için altıncı yargı paketinde yer almayacak. Süresiz nafaka düzenlemesi bir sonraki yargı paketinde yer alacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adil 3 Ocak 2023 19:26

Ya bıktım 1ay evli kaldım 6 senedir nafaka ödüyorum tazminatta cabası evi terkeden o davayı açan o herşeyimi aldı benden habersiz adaletmi bu

Sonraki Haber Yükleniyor...