Tgrt Haber
06 Şubat 2024 14:32 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 14:49

Adliye saldırısında 'Gergerlioğlu' detayı: Teröristin özgürlüğünü savunmuş...

DEM Partili Faruk Gergerlioğlu’nun, Çağlayan Adliyesi'ne silahlı saldırı düzenleyen DHKP/C'li terörist Pınar Birkoç için basın toplantısı düzenlediği ortaya çıktı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul,Terör saldırısı,,,Terörist

Çağlayan Adliyesi’ne saldırı düzenleyen 2 DHKP/C'li terörist Emrah Yayla ve Pınar Birkoç etkisiz hale getirilmiş ve saldırıda aralarında polis ekiplerinin de bulunduğu 6 kişi yaralanmıştı.

Teröristlere ilişkin yeni detaylar gelmeye devam ederken terörist Pınar Birkoç'un cezaevinden çıkması için DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun basın toplantısı düzenlediği ortaya çıktı.

KOVİD OLDUĞUNU İÇİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMİŞ

Gergerlioğlu’nun toplantıda, “Bize daha önceden de başvuran Düzce hapishanesinden Pınar Birkoç, 2. kez koronavirüs olmuş. Bakın kaç kez olacaklar ve kaç kez risk altında kalacaklar? 10 binlerce mahpusu boş gerekçelerle yargılayanların bunun hesabını vermesi lazım. Daha kaç kez sağlıksız şartlarda karantinada beklesin bu insanlar?” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Çağlayan Adliyesi'nde polislere silahlı saldırı düzenleyen DHKP/C terör örgütü üyesi saldırganlar Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un eski görüntüleri de ortaya çıktı.

Adliye saldırısında 'Gergerlioğlu' detayı: Teröristin özgürlüğünü savunmuş... - 1. Resim

ERDOĞAN'DAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde yaptığı konuşmada, adliye saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "Biri kadın 2 terörist alçak emellerine ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...