Tgrt Haber
13 Eylül 2022 11:47 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 11:52

Adıyaman’da ‘dikiş ipi çürük çıktı’ iddialarına soruşturma başlatıldı

Adıyaman’ın Besni Devlet Hastanesi’nde apandisit ameliyatına alınan hastaya dikiş atılmak için kullanılacak iplerin çürük çıktığı iddiasına ilişkin görüntüler sosyal medyada gündeme oturdu. İl Sağlık Müdürlüğü söz konusu iddiaların araştırılmasına yönelik inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
adıyaman,çürük dikiş ip,hastane

Dikiş iplerin çürük olduğuna ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Adıyaman’da bir vatandaşın apandisit ameliyatı sırasında çekilen görüntüler şoke etti. Ameliyatı yapan doktorun operasyon sonrasında dikiş atmak için eline aldığı iplerin hepsi koptu. 56. ipi deneyen doktor sonunda sağlam ipi bularak operasyonu tamamladı. İnsan sağlığı açısından dikiş ipinin sağlam olması gerektiğini söyleyen doktor 9 Ağustos 2022 tarihli tutanak tutarak hastaneye yönetimine iletti.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü görüntülerin sosyal medyada gündemde olmasının ardından açıklama yaptı. Söz konusu iddiaların hatırlatıldığı açıklamada konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi uzmanına, sosyal medyada dolaşan iddialar ve video sorulmuş, bunun üzerine haberlerde bahsi geçen tutanak, ilgili cerrah tarafından başhekimliğimize iletilmiştir. Hastamız başarılı geçen ameliyatın ardından herhangi bir komplikasyon olmaksızın taburcu edilmiştir. Ameliyathanede mevcut farklı firmalara ait çeşitli ipliklerle ilgili ne hastanemizde ne ilimizde ne de Türkiye genelindeki diğer hastanelerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmediği öğrenilmiştir. Konuyla ilgili müdürlüğümüz tarafından başlatılan inceleme devam etmekte olup ayrıca bakanlığımız tarafından müfettiş görevlendirilmiştir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...