Tgrt Haber
12 Mart 2023 11:48 - Güncelleme : 12 Mart 2023 12:40

Bakan Akar'dan ABD'li komutanların YPG ziyaretine sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 'Mehmetçik kışladan geç çıktı' iddialarına bir kez daha cevap verdi. Bakan Akar, ''Mehmetçik'in geç çıkması doğru olmadığı gibi geri çağrılması asla ve asla söz konusu değil'' dedi. Ayrıca Bakan Akar, ABD'li generallerin terör örgütü YPG/PKK'yı ziyaretine tepki gösterdi. Akar, ''herhangi bir şekilde masum bir örgüt gibi gösterilmesi gerçeklere tamamen aykırıdır'' ifadelerini kullandı.

Fotoğraf (AA)
Bakan Akar,Mehmetçik,deprem

Fotoğraf (AA)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bakanlığınca yürütülen çalışmalara ilişkin soruları cevapladı. Bakan Akar, 'Asker kışladan geç çıktı' iddialarına yeniden cevap verdi.

Akar'ın açıklamalarından satır başları:

''Bütün birliklerimizin depremde seferber olduğunu söyledik ve süreç başladı. Havada, denizde, karada tüm ekiplerimizi saat 04.30'da seferber ettik. Hava şartları bizim işlerimizi zorlaştırdı. İncirlik'ten Hatay'a hava şartları nedeniyle gelemedik, karayollarını kullanmak zorunda kaldık. Bizim bu çerçevedeki faaliyetlerimiz özet olarak saat 04:30'da başladı, tüm birliklerimiz vatandaşlarımızın yanına koştu. Saat 04:45'te ikinci bölük komutanımız masasındaydı, kendisi de bir depremzede, evinden çıktı ve süratle masasına geldi. Saat 06:00'da emir beklemeksizin arkadaşlarımızın arama kurtarma çalışmalarına müdahil oldular. Süratle valilerle kaymakamlarla iletişime geçilmesini ve harekete geçilmesini emretmiştik.

Mehmetçik'in geç çıkması doğru olmadığı gibi geri çağrılması asla ve asla söz konusu değil. Valiliklerle ve AFAD ile koordineli bir şekilde ilk andan bugüne kadar çalıştılar. Saat 08:00'de Hatay'da 26 vatandaşımızın enkazdan çıkmasını sağladılar. 

EMİR BEKLEMEDEN ÇALIŞMALARA MÜDAHİL OLDULAR!

TSK ve bakanlığımızın görevleri var, önümüzdeki dönemde de çalışmalar yapılacak. Bizim burada yaptığımız çalışmada bir anda her tarafı desteklemek için çalışmalarımızı süratle gerçekleştirmemiz gerekiyor. Birliklerimiz gerekli yerlere sevk edildi. 2. Zırhlı Tugayımız Maraş'ta, 39. Mekanize Tugayımız İskenderun'da süratle, emir beklemeksizin arama kurtarma çalışmalarına müdahil oldu."

1 ayda 6320 sortimiz var. Hava Kuvvetlerimizin ulaştırma sortisi olarak 6500 sortiyi 1 yılda yaptığı düşünülürse ne kadar yoğun çalıştığımız ortaya çıkacak.

ABD'LİLERİN YPG'YE ZİYARETİ

Biz biliyoruz ki burada YPG eşittir PKK. Bunu sadece biz söylemiyoruz ABD'li AB'li emekli generaller dahi söylüyorlar, ABD Senatosu'nda da bu böyle geçti. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Bunu talep ediyoruz. Bunların teyit edilmesi, herhangi bir şekilde masum bir örgüt gibi gösterilmesi gerçeklere tamamen aykırıdır. Bunun bir an önce anlaşılması tarafların lehine olacaktır.

53 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Akar, terörle mücadeleye ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Terör örgütü PKK tarafından 6 Şubat'tan itibaren 8 taciz ve saldırı oldu. Sessiz kalmamız söz konusu değil, gerekli karşılık verildi, 53 terörist etkisiz hale getirildi. YPG terör örgütü ve PKK'nın aynısı. Dostlarımız ve müttefiklerimizden artık bu konuda direnmeyip gerçeği görmelerini, anlamalarını bekliyoruz."

İSVEÇ VE FİNLANDİYA AÇIKLAMASI

Bakan Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili, "Sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz, biz hiçbir zaman NATO'nun açık kapı politikasına karşı değiliz" dedi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...