Tgrt Haber
25 Nisan 2024 11:12 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 11:21

95 yılın rekoru kırıldı! Adana'da termometreler uçtu

Adana’da son 95 yılın en sıcak Nisan ayı yaşanıyor. Kentte termometreler 40 dereceyi gösterdi.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
95 yılın rekoru kırıldı! Adana'da termometreler uçtu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana’da sıcaklık rekoru kırıldı. Yüreğir ilçesinde hava sıcaklığı 39.2 derece olarak ölçüldü. Buna göre; 1929-2024 yılları verilerine göre Nisan ayının en sıcak günü yaşandı. 

Bir önceki en sıcak gün 2008 tarihinde 37.5 derece olarak ölçülmüştü. Adana 39.2'lik sıcaklık değeri ile Türkiye'de en sıcak ili oldu.

Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Atatürk Parkı’ndaki termometreler 40 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalan vatandaşlar ise ağaçların gölgesinde serinledi. Bazı çocuklar ise Seyhan Nehri'nde yüzerek serinlemeyi tercih etti.95 yılın rekoru kırıldı! Adana'da termometreler uçtu - 1. Resim

"NİSAN AYINDA BU KADAR SICAK OLMAZDI"

Adana'da sıcakların önceki yıllara göre çok daha erken başladığını ve mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini belirten vatandaşlardan Ayhan Acarkol, "Adana’nın sıcakları bu sene gerçekten erken başladı, iklim bozukluğundan veya iklim şartlarından kaynaklı olarak sıcaklıklar erkenden Adana’ya geldi. Nisan ayında hiç bu kadar sıcak olmazdı. Genel de nisan yağmurlarımız olurdu, fakat şimdi sıcaklık var" dedi.

"ADANA SICAK OLMAZSA ADANALI 'HAYIRDIR' DER"

Eczacı olduğunu fakat biraz gölgede istirahat etmek amacıyla parka geldiğini söyleten Acarkol, "Eczacıyım fakat sıcaklardan kaynaklı olarak ben de işlerimi halledip parkta arkadaşlarımın yanına geldim. Yeşil alanlarda serinlemeye çalışıyoruz. Yeşil alan bizi kesmezse yarın da havuza gitmeyi düşünüyoruz. Nisan ayının ortasında hava sıcaklığının 40 dereceyi görmesi biraz manidar, gerçekten büyük bir sıcaklık. Nisanda böyle bir durum beklemiyorduk, hatta bu yıl yaz geç gelir diye düşündük ama maalesef daha erken geldi. Adana sıcak olmazsa Adanalı 'hayırdır' der. Sıcaklıklar geldi doğru, anca sıcaklıklara dayanıklı Adana insanı" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...