Tgrt Haber
19 Haziran 2021 18:22

5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye geldi

Sağlık Bakanlığı, THY kargo uçağı ile Çin'den yola çıkan 5 milyon doz Sinovac aşısının bugün Türkiye'ye ulaştığını bildirdi.

5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye geldi
5 milyon doz Sinovac aşısı,Türkiye,aşı

Türkiye’de aşılama çalışmaları son sürat devam ederken aşı sevkiyatı da tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaklaşık nüfusun 3 katı kadar aşı imzalandığını duyurmuştu. Bakan Koca’nın açıklaması sonrası aşı sevkiyatı da hızla devam ediyor. Çin ile yapılan anlaşma gereği 2 seferde toplamda 100 milyon doza karşılık gelen bir anlaşma imzalandı.

10 GÜNDE 8 MİLYON DOZ SINOVAC AŞISI GELDİ

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Çinli Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının yeni sevkiyatının tamamlandığını, THY kargo uçağı ile Çin'den yola çıkan 5 milyon doz aşının sabah saat 06.00'da İstanbul'a ulaştığını bildirdi. Yeni gelen 5 milyon dozluk sevkiyat ile beraber 10 günde toplam 8 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye’ye ulaştı. Aşı yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından kullanıma sunulacak.

5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye geldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...