Tgrt Haber
26 Kasım 2022 09:21 - Güncelleme : 26 Kasım 2022 16:56

Ameliyata bile girmiş! 1 yıldır Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde çalışan sahte doktor tutuklandı

Çerkezköy'de 1 yıldır kendini pretisyen hekim olarak tanıtan hatta ameliyata dahi giren A. Ö.'nün lise mezunu sahte doktor olduğu ortaya çıktı. A. Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ameliyata bile girmiş! 1 yıldır Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde çalışan sahte doktor tutuklandı
Tekirdağ,Çerkezköy,Devlet Hastanesi,Ayşe Özkiraz,sahte,,ameliyat,tutuklama

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 1 yıldır kendini pratisyen hekim olarak tanıtan A. Ö., meslektaşlarına eylül ayındaki Tıpta Uzmanlık Sınavı’ndan (TUS) 81 puan aldığını ve çocuk doktoru olduğunu söyledi. Çocuk doktoru olarak kaşeler bastıran A. Ö.'nün durumundan şüphelenen doktorlar, kendisine tıpla ilgili sorular yöneltti. A. Ö.'nün sorulara cevap verememesi üzerine şüpheli durum, hastane yönetimine ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi; gerçek ortaya çıktı.

BİRÇOK SAHTE EVRAK ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet güçleri A.Ö.’nün evinde yaptıkları aramada üç poşet dolusu tıbbi kitaplara ve dokümanlara el koyarken, sahte üniversite kimlikleri, sahte doktor kimlikleri, sahte diplomalar, çeşitli hastanelere ait kimliklerin yanı sıra ameliyat kıyafetleri ve dönem birincisi olduğuna dair sahte plaketler ele geçirdi. Emniyetteki ifadesinin ardından sahte doktor A.Ö. adliyeye sevk edildi. 

Ameliyata bile girmiş! 1 yıldır Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde çalışan sahte doktor tutuklandı

TUTUKLANDI

Savcılık ifadesinin ardından Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunu çerçevesinde sahtekarlık suçlamasıyla zanlı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaklaşık bir yıldır kendini doktor olarak tanıtan sahte doktor A.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaşanan sahte doktor olayına ilişkin ihmali bulunanlar hakkında da ek soruşturma başlattı.

AMELİYATA DA GİRMİŞ

A.Ö.’nün yakın çevresinde ve sosyal medya hesaplarında Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde çekildiği iddia edilen  ameliyat anına ait görüntüleri de paylaştığı iddia edildi.

Öte yandan, A. Ö.'nün kendi ailesine de İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördüğünü söylediği ortaya çıktı. Yıllarca İstanbul'da kaldığı ve çeşitli işlerde çalıştığı öğrenilen Özkiraz’ın geçen yıl ailesinin yaşadığı Çerkezköy'e döndüğü belirtildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Tutuklanan A. Ö. ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı.

Sahte doktorun hasta muayene etmediğini, reçete yazmadığını ve hiçbir tıbbi girişimde bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, açıklamada "Özkiraz doktor rolünü, doktorluk yapmadan, seyirci olarak oynamıştır" denildi. Açıklamada şüphelinin psikolojik sorunarı olduğu da belirtidi. 

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanlığı ise söz konusu olayı ve iddiaları soruşturmak üzere bakanlık müfettiş görevlendirdi. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hastanedeki sahte doktor olayında ihmali olanlar hakkında ek soruşturma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Bilici atma kendi cennet olsun inşallah ailesine kalanlarına Rabbim Sabri Cemil ihsan eylesin Haktan Geldik hakka dönüyor bunu herkes biliyor herkes söylüyor ve herkes seviyor ve yaşıyor ölüm bizim için Şehitlik mertebesine ulaşması kadar kutsal h26 Kasım 2022 11:03

Mehmet

Sonraki Haber Yükleniyor...