Tgrt Haber
22 May 2022 10:35 - Güncelleme : 22 May 2022 10:38

Filipinler'de 6.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Filipinler'de sabah saatlerinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan afette ölü ya da yaralı durumu bildirilmedi...

Filipinler'de 6.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
filipin,filipin deprem,deprem

Sık sık depremlerin yaşandığı Filipinler'de, sabah saatlerini oldukça büyük deprem meydana geldi. 6.1 olarak tespit edilen depremde, can ve mal kaybı bildirilmedi. 

Yaşanan afet, Filipinler'in Batangas eyaletinde meydana geldi. Açıklama, ilk olarak Filipin Sismoloji Enstitüsü tarafından yapıldı. Yerel saatle 05.50'de gerçekleşen depremin, merkez üssünün Calatagan kentinin 21 kilometre kuzeybatısı olduğu belirlendi. 

SABAH SAATLERİNDE GERÇEKLEŞTİ

Filipinler'de 6.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Sabah sularında gerçekleşen depremin, tektonik hareketlerden kaynaklandığı açıklandı. Başkent Manila, Bulacan ve Oriental Mindoro eyalatlerinde hissedilen deprem, yerin 132 kilometre derinliğinde kaydedildi. Vatandaşları dikkatli olması konusunda uyaran yetkililer, artçı sarsıntıların geleceğinin de altını çizdi. 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...