Tgrt Haber
31 Temmuz 2022 13:50 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 13:58

Ukraynalı büyükelçiden ‘Fenerbahçe’ açıklaması: Tartışmayı noktalıyoruz

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’i ağırladı. Kiev’de gol sonrasında futbolcunun yaptığı hareket sarı-lacivertli taraftarı kızdırdı. Rusya Devlet Başkanı Putin lehine slogan atan taraftarlara Ukrayna temsilcisi tepki gösterdi. UEFA’nın soruşturma başlattığı olayla ilgili Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’dan açıklama geldi. Bodnar, “Türkiye dost, futbol tutku, Fenerbahçe güçlü takımdır” diyerek tartışmaları noktaladıklarını ifade etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Fenerbahçe,ukrayna büyükelçi,dinamo kiev,putin

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Dinamo Kiev’i ağırlayan Fenerbahçe, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine yapılan tezahürat nedeniyle UEFA’dan ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Dinamo Kiev’li oyuncuların attıkları golden sonra Fenerbahçe tribünlerine el-kol hareketi yapması ve sarı lacivertli taraftarların Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine bağırması, dünya kamuoyunun gündemine oturdu.

UEFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yaşananların ardından soruşturma açıldığını duyuran UEFA “Fenerbahçe taraftarının yanlış davranışları hakkında soruşturma başlatıldı” ifadelerine yer verdi.

FENERBAHÇE’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe Kulübü de konuyla ilgili bir açıklamada yapmıştı. Sarı lacivertliler açıklamada “Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi de adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir” ifadelerine ver verdi.

ALİ KOÇ: UKRAYNA’DAN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan Ali Koç, Dinamo Kiev ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında sarı lacivertli taraftarların yaptığı 'Putin' tezahüratları için özür dilemeyeceklerini açıkladı. Koç, “Ukrayna Büyükelçisi’nin hadsiz söylemleri sonrasında o bizden özür dilemeli. Medyada her konumuza maydonoz olan rakip takım taraftarlarından etkilenmiş olmalısınız” ifadelerini kullandı.

“TARTIŞMAYI BURADA NOKTALIYORUZ”

Ali Koç’un açıklamalarından sonra Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ukrayna'da dehşet verici bir savaş olduğunu söyleyen Bodnar, "Rusya düşman, Putin katildir. Türkiye dost, futbol tutku, Fenerbahçe güçlü takımdır. Yanlış anlaşılmaları diyalog yolu ile düzeltiyoruz. Mektup ve açıklaması için Fenerbahçe'ye teşekkür ediyorum. Burada noktalıyoruz ve Rus propagandasının istifade etmesine müsaade etmiyoruz" dedi.

https://twitter.com/VasylBodnar/status/1553673175145353216

LUCESCU'YA PARA CEZASI GELEBİLİR

Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçında taraftarların "Vladimir Putin" diye bağırması Mircea Lucescu'yu çok kızdırdı. Basın toplantısına çıkmayan Rumen teknik adama UEFA tarafından para cezası verilmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...