Tgrt Haber
08 May 2023 17:47 - Güncelleme : 08 May 2023 17:55

Teknik direktöre VAR'a gitme hakkı! İtalya'dan sonra Almanya da istiyor

İtalya'dan sonra Almanya'da da hakemin kararlarına karşı itiraz hakkı verilmesi tartışılıyor. Teknik direktörlere maçta bir kez VAR'a gitme şansı isteniyor.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
Teknik direktöre VAR'a gitme hakkı! İtalya'dan sonra Almanya da istiyor
VAR,Almanya,Bundesliga

Video Yardımcı Hakim yani kısa adıyla VAR sisteminin futbola entegre edilmesi  beklenenin aksine tartışmaları daha da alevlendirdi. Pozisyonların yakın kamera açılarıyla, ağır çekimde detaylı incelenmesi birçok yorum farkını da beraberinde getirirken birçok ülke sistemi tartışmaya açtı.

İTALYANLAR REDDEDİLMİŞTİ

Bunun yanında VAR ile ilgili yaşanan tartışmalardan biri de saha kenarındaki teknik direktörlere voleyboldakine benzer bir şekilde itiraz hakkı (Challenge) tanınması. Bununla ilgili ilk girişim İtalya'dan gelmişti. İtalya Futbol Federasyonu, 2020 yılında teknik direktörlere itiraz hakkı verilmesi için IFAB'a başvurmuştu. Ancak futbol oyun kurallarını belirleme veya değiştirme yetkisine sahip dünyadaki tek kurum olan IFAB bu başvuruyu reddetmişti. Sahada oyun kuralları konusunda uzman tek kişinin hakemler olduğunu belirten IFAB teknik direktörlerin bu konuda yeterli bilgiye sahip olamayabileceğini belirtmişti.

Teknik direktöre VAR'a gitme hakkı! İtalya'dan sonra Almanya da istiyor

KLOPP DA DESTEKLEDİ

İtalya'ya ret kararına rağmen Challenge konusu bu kez de Almanya Bundesliga'da oynanan Bochum-Borussia Dortmund karşılaşmasının ardından tartışılmaya başlandı. Maçta VAR'ın müdahale ettiği ve etmediği hakem kararları çok sert tartışmaları beraberinde getirirken, takımların mağdurietinin önlenmesi adına teknik direktörlere itiraz hakkının verilmesi gerektiğini savunan fikir büyük taraftar buldu. Hatta Liverpool'un Alman teknik direktörü Jürgen Klopp da İngiltere'den bu tartışmaya dahil oldu. Dünya çapındaki teknik adam, pozisyonlara mutlaka bir itiraz hakkının verilmesi gerektiğini savundu.

"TEK İTİRAZ YETMEZ" DİYENLER DE VAR

Buna karşın teknik direktörlere veya antrenörlere itiraz hakkı verilmesine karşı yorumlar da var. Bu fikri saunanylarna göre futbol çok büyük bir alanda oynanan çok dinamik ve mücadeleci bir spor. Bir devrede çok sayıda VAR itirazına neden olabilecek pozisyon yaşanması muhtemel. Bu sebeple verilecek tek itiraz hakkı sorunları çözümü için çok da etkili olmayacak.

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...