Tgrt Haber
30 Kasım 2022 14:08 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 14:14

2022 Dünya Kupası'nda Kosta Rika ile Almanya maçını Stephanie Frappart yönecek

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda ilk kez bir kadın hakem maç yönetecek. Kosta Rika ile Almanya arasında oynanacak kritik maçta düdük çalacak Fransız hakem Stephanie Frappart tarihe geçecek.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
2022 Dünya Kupası'nda Kosta Rika ile Almanya maçını Stephanie Frappart yönecek
Fransa,katar,dünya kupası

2022 Dünya Kupası Katar’da düzenleniyor. Grup aşamalarındaki son mücadeleler öncesinde takımlar son 16 turuna kalmak için sahaya çıkacak. E Grubu’nda Kosta Rika ile Almanya arasında oynanacak olan mücadeleyi ilk kez bir kadın hakem yönetecek. 1930’dan bu yana düzenlenen dünya futbolunun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda düdük çalacak olan Fransız Stephanie Frappart tarihe geçecek.

Frappart, geçen sene 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde görev yapan ilk kadın hakem unvanının sahibi olmuştu. Fransız hakem, 27 Mart 2021’de Hollanda’nın Letonya’yı 2-0 mağlup ettiği maçı yönetmişti.

İSTANBUL’DA SÜPER KUPAYI YÖNETMİŞTİ

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde görev alan ilk kadın hakem unvanının sahibi olan 38 yaşındaki Fransız hakem, İstanbul’da oynanan 2019 UEFA Süper Kupa maçında da düdük çalmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...