Tgrt Haber
09 Temmuz 2022 10:12 - Güncelleme : 09 Temmuz 2022 10:44

Sergio Oliveira transferi Avrupa'da ses getirdi!

Galatasaray haberleri: Bu sezon mutlak şampiyon olmak isteyen ve bu doğrultuda kaliteli bir kadro kurmak için transferde gaza basan Galatasaray, Porto'dan Sergio Oliveira'yı kadrosuna katarak orta sahasına ilk hamleyi yaptı. Portekizli yıldız için daha önce 12 milyon Euro istenilmesine karşın Erden Timur’un transferi 7 saat içinde 3 milyon Euro'ya bitirmesi Avrupa'da büyük ses getirdi. CNN Portekiz yorumcusu, “Türklerin pazarlık mucizesi...” ifadelerini kullandı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Sergio Oliveira transferi Avrupa'da ses getirdi!
Sergio Oliveira,transfer,Galatasaray,Porto,Erden Timur

Galatasaray'ın Sergio Oliveira'yı kadrosuna katması Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'da da büyük ses getirdi.

İtalya çıkartması yapan Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, 7 saat süren uzun pazarlıkların ardından Portolu yöneticileri 3 milyon Euro artı 300 bin Euro'luk bonusu kabul ettirmesi büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

Fenerbahçe'nin de iki kez almak istediği ama 12 milyon Euro'luk rakamı duyunca geri adım attığı 30 yaşındaki orta sahanın Galatasaray'a 3 milyon Euro'ya transfer olması Porto ve geçen sezon kiralık olarak oynadığı Jose Mourinho'lu Roma'nın taraftarlarında büyük şok etkisi yarattı.

Taraftarlar sosyal medyada Oliveira'nın gitmesiyle ilgili birçok mesaj paylaştı.

"İLGİNÇ BİR RAKAMA AYRILDI: PAZARLIK MUCİZESİ..."

En dikkat çeken yorum ise CNN Portekiz yorumcusu Sofia Oliveira'dan geldi. Ünlü isim, "Sergio Oliveira, Porto'dan ilginç bir rakama ayrıldı" dedi.

Oyuncunun Roma'ya kiralanırken sözleşmesine 20 milyon Euro'luk satış opsiyonu eklendiğini söyledi.

Sadece birkaç hafta önce Porto'nun Fenerbahçe ile yaptığı görüşmelerde bahsedilen 12 milyon Euro'lardan bahsedildiğini hatırlattı. Böylesine rakamlar dolanırken oyuncunun bir anda 3 milyon Euro'ya Galatasaray'a transfer olmasının çok ilginç olduğunu söyledi.

Sofia Oliveira, "Burada Türklerin pazarlık mucizesinden bahsetmemiz mümkün" diyerek bir de itirafta bulundu.

Sergio Oliveira transferi Avrupa'da ses getirdi!

JESUS'U SEÇMEDİ!

Oliveıra'nın Galatasaray'a transferine geniş yer ayıran Portekiz basını, yıldız oyuncunun, Jorge Jesus'lu Fenerbahçe yerine sarı-kırmızılı takımı tercih ettiğini yazdı. İşte o haberler:

RECORD: Jesus'un Fenerbahçe'ye transfer etmek istediği Sergio Oliveira, Fenerbahçe yerine Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray'ı tercih etti.

O JOGO: 2009'da, 17 yaşındayken sözleşmesine fesih bedeli olarak tam 30 milyon euro yazılan Sergio Oliveira, 3 şampiyonluk, 3 Portekiz Kupası ve 2 Süper Kupa bulunan bavulunu toplayıp Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray'a transfer oldu. (Fotomaç)

ÖZEL UÇAKLA GELDİ

Galatasaray'ın yeni transferi Sergio Oliveira dün Başkan vekili Erden Timur'la birlikte özel uçakla İstanbul'a geldi. Havaalanında taraftarların büyük ilgi gösterdiği Portekizli yıldız, sarı-kırmızılı takıma transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bugün sağlık kontrolünden geçecek olan Oliveira 4 yıllık sözleşmeye imza atacak ve Galatasaray'dan yıllık 2.7 milyon Euro kazanacak. İmzaların atılmasının ardından Avusturya kampının yolunu tutacak.

SELÇUK İNAN ETKİSİ

Kariyerinde Porto ve Roma gibi üst düzey takımlar olan Sergio Oliveira’nın detaylı analizlerinden çıkan sonuç ise parçalı formayla başarıdan başarıya koşan Selçuk İnan’a benzeyen birçok hususun olması. Farklı oyun planlarında kendisine biçilen görevi layıkıyla yerine getiren 30 yaşındaki yıldızın en belirgin özelliği ise hem defansı toparlayabilmesi hem de skora katkı verebilmesi. Porto’da merkezde daha çok oyun kurucu olarak oynayan Portekizli isim skora verdiği üst düzey katkıyla adını duyurdu. Roma’da ise daha çok toparlayıcı rolünü benimseyen Oliveira, Serie A’da yaptığı defansif katkıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. (Türkiye Gazetesi)

SERGIO OLIVEIRA KİMDİR?

Orta saha mevkisinde görev alan 30 yaşındaki Porto takımının oyuncusu Oliveira, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Roma'da kiralık olarak geçirdi. Futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde zafere ulaşan Roma ve Porto'da geçtiğimiz sezon toplam 45 maçta süre aldı.

Porto altyapısından yetişen Sergio Oliveira kiralık olarak Beira Mar, Mechelen, Penafiel, Paços Ferreira, Nantes, PAOK ve Roma'da oynadı.

ROMA İLE ŞAMPİYON OLDU

Sergio Oliveira kariyerinde Porto dışında, Beira-Mar, Mechelen, Paços Ferreira, Nantes, PAOK ve Roma'da forma giydi. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Roma'da geçiren Portekizli futbolcu, 22 resmi karşılaşmada görev aldı ve 3 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Oliveira, Roma ile ayrıca geçtiğimiz sezon ilk defa düzenlenen UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyon oldu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...