Tgrt Haber
09 Ekim 2022 21:48 - Güncelleme : 09 Ekim 2022 22:10

Müthiş maça müthiş son! Maç sonucu: Fenerbahçe 5-4 Fatih Karagümrük

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftas mücadelesinde Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Kadıköy'de maça gelen taraftarlar pozisyona, penaltıya ve gole doydu. Harika karşılaşma 5-4 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi. Maçta penaltı atışından 3 gol geldi. Sarı-lacivertlilerin gollerini ikisi penaltıdan olmak üzere Enner Valencia(3), Miguel Crespo ve son dakikada Michy Batshuayi kaydetti. Karagümrük'ün sayıları ise biri penaltıdan olmak üzere Borini(2), Burak Kapacak ve Kouassi'den geldi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Müthiş maça müthiş son! Maç sonucu: Fenerbahçe 5-4 Fatih Karagümrük
Spor Toto Süper Lig,Fenerbahçe,Fatih Karagümrük

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftas mücadelesinde Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Kadıköy'de maça gelen taraftarlar pozisyona, penaltıya ve gole doydu. Harika karşılaşma 5-4 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi. Maçta penaltı atışından 3 gol geldi. Sarı-lacivertlilerin gollerini ikisi penaltıdan olmak üzere Enner Valencia(3), Miguel Crespo ve son dakikada Michy Batshuayi kaydetti. Karagümrük'ün sayıları ise biri penaltıdan olmak üzere Borini(2), Burak Kapacak ve Kouassi'den geldi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 17'e yükseltti. Karagümrük ise 6 puanda kaldı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1579165930256760832

JORGE JESUS'TAN ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü ağırlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları AEK Larnaca maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 3 değişikliğe gitti.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada AEK Larnaca maçının ilk 11'inde görevlendirdiği Ezgjan Alioski, Diego Rossi ve Michy Batshuayi'yi yedek soyundurdu.

Portekizli çalıştırıcı, bu isimlerin yerine İrfan Can Kahveci, Enner Valencia ve Joao Pedro'yu sahaya sürdü.

VavaCars Fatih Karagümrük karşısında kalede yine Altay Bayındır'ı görevlendiren Jesus, savunma hattını Bright Osayi-Samuel, Gustavo Henrique, Attila Szalai ve Lincoln Henrique'den oluşturdu. Bu isimlerin önünde yine İsmail Yüksek'i oynatan tecrübeli teknik adam, orta alanda ise Emre Mor, Miguel Crespo ve İrfan Can Kahveci'ye şans tanıdı. Jesus, gol yollarındaki tercihlerini ise Enner Valencia ile Joao Pedro'dan yana kullandı.

Fenerbahçe'de Ertuğrul Çetin, Furkan Onur Akyüz, Serdar Aziz, Ezgjan Alioski, Diego Rossi, Miha Zajc, Arda Güler, Serdar Dursun ve Michy Batshuayi ise karşılaşmaya yedek başladı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1579158561388535809

FERDİ KADROYA ALINMADI

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, rahatsızlığı sebebiyle kadroda yer almadı. 23 yaşındaki futbolcunun, mide enfeksiyonu sebebiyle kadroya alınmadığı öğrenildi.

LİNCOLN SOL BEKTE BAŞLADI

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Lincoln Henrique, Fatih Karagümrük'e karşı maça sol bekte başladı.

Kariyerinde daha önce orta saha pozisyonunda görev alan ve hücum ağırlıklı özellikleriyle dikkati çeken 23 yaşındaki oyuncu, Jesus'un 3'lü sisteminde daha önce sol kanat olarak görev yapmıştı.

Ezgjan Alioski'nin kadroda olmasına rağmen Jesus, bu pozisyonda tercihini genç oyuncudan yana kullandı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1579163472985993217

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 5 futbolcusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Mert Hakan Yandaş, Luan Peres, Joshua King ve Willian Arao'nun yanı sıra mide enfeksiyonu sebebiyle Ferdi Kadıoğlu zorlu mücadelede kadroda yer almadı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1579165809993478145

TRİBÜNLER YİNE DOLDU

Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon tüm iç saha maçlarında olduğu gibi takımını yine yalnız bırakmadı. Maçtan saatler öncesinde stat çevresinde toplanan sarı-lacivertli futbolseverler, karşılaşma öncesinde futbolcularına destek oldu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, Ülker Stadı'nda kendileri için ayrılmış bölümlerin tamamına yakınını doldurdu.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1579159014348587010

MAÇTAN DAKİKALAR

Fenerbahçe karşılaşmaya etkili başladı. 6. dakikada Valencia'nın kafayla aşırdığı topla ceza sahası sol çaprazında buluşan İrfan Can Kahveci, defans oyuncusunu çalımlayarak sol ayağıyla şutunu çekti. Top rakip defansa çarparak kornere çıktı.

9. dakikada sarı-lacivertlilerin ilk golü geldi. İsmail Yüksek'in topuk pasında topla buluşan Crespo, topla ceza sahası önüne kadar gelerek sert bir şut çekti, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

11. dakikada bu kez konuk ekip atak geliştirdi. Caner Erkin'in sol kanattan ortaladığı topa ön direkte bulunan Borini kafayla vurdu. Top yandan dışarıya gitti.

16. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Sağ kanatta rakibinden sıyrılan Colley'in ceza sahası içine doğru yerden kestiği pasta topu iyi kontrol eden Borini, defans oyuncusunu çalımlayarak geçti ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak ağlara yöneldi: 1-1

24. dakikada konuk ekip bulduğu golle öne geçti. Ceza sahası önünde rakibini çalımlayarak dönen Borini'nin ara pasında sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Kouassi'nin çektiği şutta top ağlara yuvarlandı: 1-2

28. dakikada Fenerbahçe'nin beraberlik golü geldi. Lincoln Henrique'nin sol çizgiden rakibini çalımlayarak içeriye ortaladığı topa Valencia iyi yükseldi. Bu oyuncunun kafa şutunda top ağlarla buluştu: 2-2

45. dakikada sağ çizgiden arka direğe ortalayan İrfan Can Kahveci'nin havadan gelen topuna iyi yükselen Valencia'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak sağ direğe çarparak oyun alanına döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 tamamlandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...